Štorije z Bodulije: Kupanija Štorje u društvu klapa Rašketa i Kaštadi

Omišalj, Njivice, Malinska, Krk i Punat, već popularne i prepoznatljive turističke destinacije otoka Krka, uz ostale programe, ovoga su ljeta odlučile predstaviti i zajednički kalendar događanja kojim svim gostima omogućuju uživanje u tradicijskim, kulturnim i sportskim sadržajima, bez obzira u kojoj se destinaciji nalazili.

Dijelom tog zajedničkog kalendara je i program Štorije z Bodulije vezan uz dugu tradiciju klapskog pjevanja na otoku Krku, a koja će biti predstavljena na posve nov i neuobičajen način, i to kroz formu storytellinga ili pripovijedanja. Svi posjetitelji tako će moći uživati u kratkim skečevima kroz koje će provesti članovi puntarske Udruge Kumpanija Štorije, a kojima će se pjesmom pridružiti i krčke klape Rašketa, Kaštadi i Zvonimir, što znači da će se na reprezentativnim lokacijama svake od destinacija, između 15. srpnja i 02. rujna, ispričati nova otočna štorija.

Dvije nadolazeće krčke dionice Štorije z Bodulije na redu su 05. i 19. kolovoza (srijede) kada će se publici uz Kumpaniju Štorije predstaviti, najprije, Klapa Rašketa, a potom i Klapa Kaštadi. Ti će se besplatni pripovjedačko-koncertni programi, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, odvijati na Rivi, tj. trgu iznad Krušije (gdje se nalazi spomenik Pralji), i to s početkom u 21.00 sat.

 

Program:

 

1) 05. 08. 2020. (srijeda), Krušija, 21.00

Štorije z Bodulije: Kupanija Štorje i Klapa Rašketa

Ulaz slobodan!

 

2) 19. 08. 2020. (srijeda), Krušija, 21.00

Štorije z Bodulije: Kupanija Štorje i Klapa Kaštadi

Ulaz slobodan!

 

09-storije-z-bodulije.jpg