Stolnotenisko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom

Početkom travnja otok Krk iznova postaje centar stolnog tenisa u Hrvatskoj, ali ovog puta stolnotenisača i stolnotenisačica s invaliditetom. Domaćinstvo ovog višednevnog sportskog susreta potpisuje Stolnoteniski klub Malinska-Dubašnica, koji je odnedavno svoje djelovanje proširio i na grad Krk.

Između 02. do 04. travnja, ove godine, u osnovnoškolskoj sportskoj dvorani u gradu Krku održati će se kamp stolnotenisača i stolnotenisačica - invalida iz čak pet zemalja (Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije i Austrije) koji će ondje trenirati uz podršku četvorice trenera Mirele Šikoronje, Emila Gubice, Darka Kojadinovića i Nataše Steljić. Glavne zvijezde kampa svakako će biti europska prvakinja Sandra Paović te europske prvakinje u parovima Helena Dretar i Anđela Mužinić.
Po završetku priprema, centar događanja seli se u školsku sportsku dvoranu u Malinskoj, gdje će se 05. i 06. travnja održati stolnotenisko prvenstvo Hrvatske za osobe sa invaliditetom na kojem se očekuje sudjelovanje više od 150 natjecatelja i natjecateljica s područja čitave Hrvatske. Prvenstvo započinje 05. travnja, u 09.00, dok će u 10.00 sati biti priređeno svečano otvorenje. Uz domaćine Stolnoteniski klub Malinska-Dubašnica i Hrvatski stolnoteniski savez osoba s invaliditetom, prvenstvo će otvoriti zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić i načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić. Pored službenog natjecanja, 05. travnja s početkom u 12.00 sati startati će i međudržavni revijalni susret stolnotenisača s invaliditetom Hrvatske i Srbije. Sljedećeg dana, 06. travnja u 09.00 slijedi nastavak prvenstva u dvorani u naselju Bogovići, dok se završetak očekuje oko 12.00 sati. Ulaz je oba dana za sve posjetitelje besplatan!
Proglašenje pobjednika i svečani ručak biti će organizirani nakon 12.00 sati u krčkom Hotelu Dražica, gdje će priznanja najboljima, pored organizatora, podijeliti krčki gradonačelnik Darijo Vasilić i načelnik Općine Malinska-Dubašnica Robert Anton Kraljić. Značajnu pomoć u organizaciji kampa i prvenstva pružili su Općina Malinska-Dubašnica i Grad Krk.