Slovenski policajac u krčkoj Policijskoj postaji

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj 14. srpnja 2014. godine održan je doček i primanje slovenskog policajca Bojana Triglava. On će sve do 15. kolovoza u sklopu projekta Sigurna turistička sezona boraviti i raditi zajedno s hrvatskim kolegama na području Policijske postaje Krk.

Slovenskog policajca dočekala je i primila načelnica Policijske uprave primorsko-goranske, Senka Šubat zajedno sa suradnicima. Zaželjevši mu dobrodošlicu izrazila je zadovoljstvo nastavkom dobre suradnje sa slovenskom policijom u svim segmentima policijskoga rada. Izrazima dobrodošlice pridružili su se i prisutni zamjenik načelnice Jasmin Brkljača, načelnik Sektora policije Antun Štemberger te načelnik Policijske postaje Krk Dejan Hriljac.
Bojan Triglav po prvi će put u sklopu ovog projekta boraviti i raditi u krčkoj Policijskoj postaji s namjerom da svojim iskustvom kontaktnog policajaca, zajedno s hrvatskim kolegama, doprinese što boljoj komunikaciji s građanima i rješavanju njihovih eventualnih problema.
Suradnja sa slovenskom policijom u realizaciji projekta Sigurna turistička sezona započela je 2011. dolaskom slovenskih policajaca na područje Policijske postaje Krk, a projekt je na razini Policijske uprave primorsko-goranske s realizacijom započeo 2007. godine dolaskom Austrijanaca, nastavivši se tako sve do danas. Osim austrijskih, u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj boravili su i radili policajci iz Bavarske te Interpola, a ove godine tu su iznova Slovaci te prvi put policajci iz Srbije.
Podsjećamo, riječ je o jedinstvenom modelu policijske suradnje u Europi, koji se realizira zajedničkim ophodnjama te timskim radom hrvatskih i stranih policijskih službenika. Model je izuzetno dobro prihvaćen kako od pripadnika policija tako i od samih turista, koji pokazuju da im je pri susretu s policajcima u odorama iz njihovih zemalja povećan dojam sigurnosti tijekom boravka na našem području. Strani policajci sudjeluju u poslovima temeljne, pomorske i prometne policije te u prevenciji kažnjivih radnji. Osnovna im je zadaća pomoć hrvatskim kolegama u obavljanju redovitih dužnosti, a posebice u onom dijelu koji se odnosi na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima iz njihove zemlje.