Simpatični protagonisti Istrijanskih navada i njihove avanture dobro nasmijali krčku publiku

Nastavak kazališnog dijela 67. Ljetnih priredbi, 07. kolovoza 2023. godine, publici je priskrbio istinsko opuštanje uz urnebesnu komediju Istrijanske navade koju potpisuje Scena 15+ pulskog Teatra Naranča.

Bračni par, Vinko i Marija pokušali su u zadnji tren pripremiti sve za dolazak prvih turista i dok su im u tome pomagali zanimljivi likovi poput susjede Slavonke, poštara, te djevojke Tine iz grada, probleme su im u isto vrijeme stvarali baba Fuma i barba Mario. Našli su se tu i strani turisti upoznati sa starim istarskim običajima koji su publiku, pritom, nasmijali do suza. A kako su naši likovi riješili problem viška gostiju, tj. manjak soba te do kojih su sve neobičnih rješenja došli u hodu, doznala je naposljetku i krčka publika!

 

 

Ovu komediju s elementima vodvilja i dinamičnim scenama, donijeli su glumci i autor hit predstave Moje istrijansko korona vjenčanje koja je diljem Istre i Kvarnera punila dvorane i ljetne scene više od 40 puta, ostavši u dobrom sjećanju svima koji su je pogledali, pa tako i Krčanima prošle godine.

Tekst Istrijanskih navada potpisuje Goran Mihovilović, režiju Majkl Mikolić, dok su u predstavi svoje glumačko umijeće predstavili Majkl Mikolić, Katja Rabar, Irin Šime Rabar, Hana Schonfeld, Vlatka Rubil i Gea Gallo. Za scenografiju je bio zadužen Luka Juričić, za kostime Valentina Ferlin-Živić, dok se za scenski pokret pobrinula Katja Rabar.

Već sljedećeg tjedna, 14. kolovoza, kazališni dio festivala nastavlja se hvaljenom dramom Ljubavna pisma Kazališta Planet art u kojoj glume Slavica Knežević i Marko Torjanac, dok je posljednji ovogodišnji program namijenjenim najmlađim poklonicima kazališta, odnosno predstava Bajka o svjetioniku čiju produkciju potpisuje Teatar Mjesec, na redu 16. kolovoza.

 

 

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.