Simpatične lutke okupile brojne mališane

Nakon niza dramskih i glazbenih programa ovogodišnjih Ljetnih priredbi konačno je svoj red dočekala dječja predstava. Pred punim auditorijem Frankopanskog kaštela, 20. srpnja 2013. godine, maleni Krčani, ali i njihova pratnja, uživali su u dobro im poznatim čarolijama Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda i njihovoj dramsko-lutkarskoj predstavi Kuki i Kvaka.

Riječ je zabavnom komadu nastalom prema motivima priče poljskog pisca Juliusa Volskog, koji govori o teti Rozaliji, studentu Josipu i nestašnim lutkama Kukiju i Kvaki. Josip je naime bio pomalo razmažen mladić i nisu mu se svidjele njegove živahne sustanarke Kuki i Kvaka, pa je odlučio riješiti ih se - bacivši ih u smeće. Taj je sebičan čin jako naljutilo lutke koje su, izgubivši svoj životni prostor, počele nemilosrdnu borbu s razmaženim studentom…
I ovu priču o lutkama koje se bore za svoje mjesto pod suncem, kao i mnoge slične, možemo prenijeti u svakodnevni život. I djece, ali i odraslih. Kako se izboriti, kako se snaći u toj borbi, kao biti snalažljiv, kako uspjeti? Odgovore na ova, ali i ostala pitanja koja mališane čekaju tijekom odrastanja, pokušali su dati protagonisti ove vesele priče o životu, razumjevanju, prijateljstvu i praštanju.
Režiju ove didaktičke predstave potpisuje Darija Vlajnić, scenografiju Valentina Srnojević, izbor glazbe Ivan Barišić, a u njoj glume Anamarija Vlajnić (Kvaka), Valentina Srnojević (Kuki), Bruno Brinzej (Josip, Ivica) i Darija Vlajnić (Rozalija, Anica).