Seminar Spasilac junior i Međužupanijsko natjecanje mladih HCK-a

Gradsko društvo Crvenog križa Krk i Spasilačka služba Primorsko-goranske županije, između 26. i 28. ožujka 2014. godine, zajednički su proveli seminar namijenjen krčkim osnovnoškolcima, sedmašima i osmašima, zainteresiranim za spasilačke aktivnisti.

Ovaj hvalevrijedan program naziva Spasilac junior, prvi je put organiziran izvan otoka Krka, točnije u Delnicama, a vodili su ga Nikola Mrđen, instruktor i koordinator Spasilačke službe Primorsko goranske županije te dr. Vesna Čavar, stručna suradnica Crvenog križa Primorsko-goranske županije za zdravstveno-socijalne programe.
Tijekom spasilačkog obučavanja svih osmero polaznika uspješno je savladalo vještine u vodi (plivanje, ronjenje, samospašavanje, skokove, tegljenje utopljenika i tehnike spašavanja), zatim vještine koje budući spasioci moraju poznavati izvan vode (komunikaciju s radiostanicama, ručnim signalima i međunarodnom abecedom), ali i osnove pružanja prve pomoći (postupke održavanja života, postavljanje u bočni položaj te zbrinjavanje rana i lomova).
Ovaj su sada već tradicionalni seminar, zasluživši diplomu, položili sljedeći osnovnoškolci: Ante Žunić, Dominik Barbalić, Doris Crnčić, Ivona Mihajić, Monika Grgić, Antonela Batinić, Erik Akvić i Marko Žužić. Prvospomenutom, obzirom da je tijekom edukacije pokazao najveću spremnost i znanje, na kraju edukacije dodijeljena je i prigodna nagrada. 
Na 18. Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje se 05. travnja 2014. godine održalo u Crikvenici natjecale su se ekipe mladih HCK-a Primorsko-goranske i Ličko-senske županije. Jedina ekipa s otoka Krka koja je svoje vještine demonstrirala na toj poznatoj smotri bila je ekipa omišaljskih osnovnoškolaca Nutella, koja je pored sedamnaest okupljenih timova podmlatka i mladih, u ukupnom poretku zauzela solidno šesto mjesto.  
Ovim programima Gradsko društvo Crvenog križa Krk i nadalje dokazuje kako teži ostvarivanju ciljeva programa rada s mladima, a riječ je o odgoju na polju solidarnosti, humanosti, međusobnog pomaganja, poštivanja ljudskog bića, unaprijeđenja zdravstvene kulture, aktivnog doprinosa mladih u zajednici te razvoju drugih pozitivnih osjećaja koji utječu ne samo na razvoj mlade osobe već i zajednice u cjelini.