Seminar o programima vezanima uz turizam

U organizaciji LAG-a Kvarnerski otoci, seminar o programima vezanim uz turizam, održat će se 15. ožujka 2018. godine, u prostoru Društvenog centra Krk, s početkom u 15.00 sati, s time da se prijave zaprimaju mailom na lag@kvarnerski-otoci.hr ili telefonom na 095 858 82 31.

Za sve zainteresirane otočane ova edukacija predstavlja priliku da, pod vodstvom edukatora iz zagrebačke tvrtke Terra Consulting, savladaju natječaj Konkurentnost turističkog gospodarstva Ministarstva turizma Republike Hrvatske posredstvom kojeg će se sufinancirati projekti unapređenja obiteljskog smještaja, unapređenja ponude malih obiteljskih hotela te podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma, a za koje će moći aplicirati subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), kao i seljačka domaćinstva (OPG-ovi koji pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge). Prema tome, ovaj je seminar namijenjen svim fizičkim ili pravnim osobama koje se bave turizmom te se planiraju prijaviti na predmetni natječaj, obzirom da će biti predstavljeni i pojašnjeni uvjeti natječaja, za sufinanciranje prihvatljive aktivnosti, projektna dokumentacija, način ispunjavanja obrazaca i ostale projektne dokumentacije te online prijavljivanje.

Ova besplatna edukacija također će biti prilika za upoznavanje s Programom ruralnog razvoja - 6.2. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, o čemu će kazivati Ugo Toić iz LAG-a Kvarnerski otoci, kao i s HBOR-ovim modelima kreditiranja u turizmu koje će predstaviti Vesna Bartolović, voditeljica područnog ureda HBOR-a.