Sajamske aktivnosti Turističke zajednice otoka Krka u 2013. godini

Turistička zajednica otoka Krka sukladno svojim promidžbenim aktivnostima početkom siječnja započela je s nastupima na turističkim sajmovima. Tako je predviđeno da se u 2013. turistička ponuda otoka predstaviti na devet sajmova - pet specjaliziranih za kampove i četiri opća.Prvi ovogodišnji sajam Vakantiebeurs održao se u vremenu  od 08. do 13. siječnja u Utrechtu, zabilježivši značajan interes Nizozemaca za Hrvatsku. Za nama je i sajam CMT Die Urlaub - Messe, između 12. i 20. siječnja održan u Stuttgartu. Zainteresiranost njegovih posjetitelja bila je također velika, kako za Hrvatsku tako i za otok Krk, obzirom na prepoznatljivost destinacije na njemačkom tržištu. Tom prigodom na štandu Turističke zajednice otoka uručeno je posebno priznanje krčkom Kampu Glavotok. Radi se o certifikatu odnosno prestižnoj europskoj ekološkoj oznaci Ecocamping kojom se  odaje priznanje za kvalitetno upravljanje kampovima u skladu s načelima održivog razvoja i ekologije.
Ipak većina sajmova tek slijedi. Tako će se turistička ponuda otoka Krka predstaviti na sajmu u Zürichu u razdoblju od 31. siječnja  do 03. veljače te na sajmu u Essenu koji se planira između 27. veljače  i 03. ožujka. Ovogodišnji ITB Berlin, najveći sajam turizma na svijetu, održati će se između 06. i 10. ožujka. Samo je prošle godine na njemu sudjelovalo više od 11.000 izlagača iz 180 zemalja, a ne treba zanemariti ni brojku od 170.000 posjetitelja. Na izložbenom prostoru Turističke zajednice otoka Krka uz cjelokupnu ponudu predstaviti će se i hotelijeri: Hoteli Krk, Hoteli Baška, Njivice - Hotels and Camp Resort, Hotel Malin i Blue Waves Resort. U malom austrijskom gradiću Welsu između 21. i 24. ožujka, na sajmu Urlaub & Caravan svoju će ponudu prezentirati krčki kampovi. Također, predstavljanje je planirano i na sajmu Campionarija u Padovi koji će održati sredinom svibnja te na jednom od najvećih specijaliziranih međunarodnih sajmova autobusera RDA koji će se održati u Kölnu u između 23. i 25. srpnja. Otok Krk, odnosno njegove hotelske kuće tada će nastupiti uz više od 1.150 izlagača iz 60 zemalja svijeta.
Posljednji ovogodišnji sajamski nastup održati će se na sve važnijem poljskom tržištu, i to u Poznanu, sredinom listopada, čime se privode kraju sajamski nastupi u organizaciji Turističke zajednice otoka Krka.