Rijeka: Minisimpozij Održiva poljoprivreda i ruralni turizam; obavezna prijava

U sklopu Dana Veleučilišta u Rijeci, a u povodu 24. obljetnice od njegovog osnivanja, 19. i 20. svibnja 2022. godine, održat će se minisimpozij na temu Održiva poljoprivreda i ruralni turizam. Ovo dvodnevno događanje na jednom će mjestu okupiti domaće i strane stručnjake iz znanosti i gospodarstva, koji će govoriti o aktualnim temama vezanim uz agronomiju, poduzetništvo i turizam.

Prvi dan simpozija, 19. svibanj, bit će posvećen temama ruralnog turizma i održivog poduzetništva (Oznaka kvalitete u ruralnom turizmu, Održivo poduzetništvo, Promocija autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije, Uzgoj skakavaca kao hrane), dok će drugi, 20. svibanj, biti usmjeren na teme iz poljoprivrede (Upotreba bespilotnih letjelica i satelita u poljoprivredi, Sorte jabuka koje ne oksidiraju, Utjecaj gnojenja na kvalitetu jagoda).

Otvorenje simpozija održat će se na Veleučilištu u Rijeci, Vukovarska ulica 58, i to 19. svibnja, s početkom u 10.00 sati, nakon čega će uslijediti set od četiri polusatna predavanja. Drugog dana, tri će se predavanja, na engleskom jeziku, odigrati u virtualnom okruženju, s početkom u 16.30 sati. Poveznica za pristup drugom danu simpozija dostupna je: OVDJE.

Ulaz na simpozij je besplatan, no uz obaveznu prethodnu prijavu, i to najkasnije do srijede, 18. svibnja, do kraja dana, putem poveznice dostupne: OVDJE.

Više na: veleri.hr.


Plakat minisimpozija [.pdf]