Realiziran projekt Doživi ljepotu otoka Krka na konjskim leđima

Njivički Centar za aktivnosti i terapije uz pomoć životinja Moj prijatelj koji djeluje na istoimenom ranču smještenom nedaleko naselja Njivice, s posljednjim danima rujna zaključio je svoje (petomjesečne) aktivnosti vezane uz projekt Doživi ljepotu otoka Krka na konjskim leđima.
Naime, od 01. svibnja, pa sve do 30. rujna ove godine, na spomenutom ranču, otočani, ali i mnogi turisti, svakog su se tjedna, i to utorkom i četvrtkom, između 17.00 i 20.00 sati, mogli (besplatno) okušati u jahanju neovisno o prethodnom znanju i iskustvu te iz jedinstve perspektive doživjeti slikovite otočne pejzaže. Zadaća ove hvalevrijedne inicijative bila je stanovništvo potaknuti na volonterski rad, zatim domicilima i gostima omogućiti jedinstven, a pritom vrlo aktivan i atraktivan način iskorištavanja slobodnog vremena, te, naposljetku, poticanjem na bavljenje jahačkim sportom, pridonijeti ukupnoj kvaliteti života na otoku. Uz mnoge odrađene ture koje su posebice oduševile one najmlađe, o uspjehu ovog projekta svjedoči i 14 u provedbu uključenih volontera, u dobi od 10 do čak 65 godina. 
Značajnu financijsku potporu vrijednu 21.250,00 kn ovom su projektu, i to sredstvima iz Filantropskog fonda Zajedno za zajednicu, dodijelile Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule te Zaklada Kajo Dadić iz Splita, dok je Općina Omišalj osigurala donaciju u vrijednosti od 1.000,00 kn. Samu realizaciju programa na različite su načine podržali i partneri: Grad Krk, Turistička zajednica Općine Omišalj, tvrtka EL - PI Shop d.o.o. iz Malinske te Multimedijalna udruga Krčka beseda.