Raspisan natječaj za za izradu audio-video uradaka na temu ekološkog zbrinjavanja otpada

Petu, jubilarnu, godinu za redom Trgovačko-komunalno društvo Ponikve raspisuje nagradni natječaj za radove na temu ekologije. U odnosu na prošlu, kada se prijavljivalo rukotvorine u potpunosti načinjene od otpadnih materijala, ove se godine traže audio-video uradci na temu ekološkog zbrinjavanja otpada.

Svi radovi, kako stoji u propozicijama natječaja, moraju obrađivati temu ekološkog prikupljanja i zbrinjavanja otpada. Sam autor međutim ima potpunu slobodu u izboru motiva i načinu njegova prikaza, s time da finalni uradak mora djelovati edukativno te svojom porukom poticati na razvijanje ekološke svijesti u najširem smislu, a osobito svijesti o važnosti ekološkog gospodarenja otpadom.
Audio-video uradci mogu sadržavati žive slike (kadrove) i/ili skup montiranih fotografija te glazbu i/ili govorne/pjevane dijelove. Rad može trajati najviše 30 sekundi (ako se zadana tema obrađuje u formi  reklame), odnosno najviše tri minute (ako se autor odluči za druge forme kao što su: film, predstava, igrokaz, skeč, priča, pjesma, razgovor i sl.). 
Rad može biti djelo jednog autora ili grupe autora, koji ih mogu prijaviti najviše tri. Svaki rad mora uz naziv sadržavati podatke o autoru/autorima (ime i prezime, godinu rođenja, zanimanje, adresu, i kontakt) te naznaku u kojoj se kategoriji natječe. 
Natječaj je javan, a pravo natjecanja imaju svi stanovnici otoka Krka (djeca predškolske i školske dobi, odrasli te stalni ili povremeni stanovnici), kao i krči gosti i turisti. 
Radove prispjele na natječaj pregledat će posebno ocjenjivačko povjerenstvo i izabrati po tri najbolja, i to u dvije osnovne kategorije: amaterskoj i profesionalnoj. U amaterskoj kategoriji posebno će se vrednovati radovi vrtićke i osnovnoškolske djece, te mladeži i  odraslih.
Autori najboljih radova bit će novčano nagrađeni. Natječaj je otvoren do 01. svibnja 2013., a radove je potrebno dostaviti na adresu: TKD Ponikve d.o.o., Vršanska 14, 51500 Krk. Rezultati natječaja bit će objavljeni, a nagrade dodijeljene na prigodnoj svečanosti koja će se početkom lipnja održati u krčkoj Galeriji Decumanus.