Prvomajski inkubator uskoro donosi seriju koncerata i skupnu tematsku izložbu

Ovogodišnje, jedanaesto izdanje Prvomajskog inkubatora, svojevrsnim zagrijavanjem, započelo je već 14. travnja, a (po)trajat će sve do 18. svibnja. Ovaj festival, čiju je organizaciju vodi Udruga Kreativni Krk, kao i dosad, nudit će mnoge žanrovski različite glazbene sadržaje, dopunjene međunarodnom, skupnom izložbom na temu Masovni turizam.
Sadržajima bogata proslava Međunarodnog praznika rada tako je otvorena već 14. travnja, prvim Warm up koncertom održanim u klubu The Beertija, nakon čega, 21. travnja, slijedi još jedna riječka koncertna epizoda, no ovog puta u kultnom Palachu.  
Program se u Krku, 29. travnja, nastavlja serijom koncerata na plaži Plav, koja će u, sigurni smo, izvrsnoj svirci i uzavreloj atmosferi združiti krčke alternativce, i to Brain Produciton, Keen Not Mean, Grapevine Babies, Those Herds te Buca i Kalašnjikove, dok će se štovatelji hip-hopa i njemu bliskih glazbenih hibrida sigurno prepustiti nastupu ovogodišnjeg headlinera - bosanskohercegovačkog glazbenika Eda Maajke. No prije nego li krenu spomenute koncertne sesije, okupljene će fuzijom funka, disca, nusoula, psysoula, rapa i funk metala, zagrijati sada već dobro znane krčke DJ snage - Ana Antonova i Morikone.
 
 
Nadalje, 01. svibnja, na Gradskoj rivi (Ribarskom mulu) sprema se Prvomajski šušur, inače cjelodnevna pučka fešta uz prigodnu glazbenu kulisu i slane delicije. Istog dana, u krčkoj Galeriji Decumanus bit će priređeno otvorenje skupne, žirirane izložbe, međunarodnog predznaka, koja će iz perspektive vizualnih umjetnika, aktualizirati probleme što ih sve intenzivnije generira suvremeni turizam - posebice onaj masovni, koji svoju povijest počinje ispisivati još 60-ih godina prošlog stoljeća paralelno s tehnološkim napretkom koji je velikom broju ljudi omogućio brz transport na mjesta od njihova turističkog interesa. A da je temat i više nego pogođen svjedoči zaista zavidan interes autora koji su na natječaj aplicirali s više od četiristo radova pristiglih iz dvadeset i pet zemalja, s time da će ih izložbom, koja ostaje otvorena do 18. svibnja, biti predstavljeno šezdesetak, i to realiziranih u širokom spektru likovnih medija. 
Sve ostale informacije o ovom glazbeno-likovnom događanju, potražite na stranici Udruge Kreativni Krk, kao i njihovom Facebook profilu.
 
 
Program: 
 
14. travnja 2017.
Klub.Rijeka, Rijeka, u 20.00
Warm-up koncert Prvomajski inkubator 1
 
21. travnja 2017.
Klub Palach, Rijeka, u 20.00
Warm-up koncert Prvomajski inkubator 2
 
29. travnja 2017. 
Plaža Plav, u 19.00
Prvomajski inkubator, serija koncerata alternativne glazbe
 
Sviraju:
→ Those Herds
→ Keen Not Mean
→ Grapevine Babies
→ Brain Produciton
→ Buco i Kalašnjikovi
→ Edo Maajka
 
01. svibnja 2017. 
Gradska riva [Ribarski mul], u 11.00
Prvomajski šušur, zabavno-glazbeni program 
 
01. - 18. svibnja 2017. 
Galerija Decumanus
Masovni turizam, međunarodna skupna tematska izložba
Otvorenje izložbe: 01. svibnja, u 19.00