Prvomajski inkubator - PI2022: U znaku sinteze glazbene i likovne umjetnosti

Udruga Kreativni Krk s nestrpljenjem i zadovoljstvom najavljuje povratak Prvomajskog inkubatora! Naime, zbog mjera uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19, članovi Udruge u prethodne su dvije godine organizaciju popularnog festivala morali prilagođavati epidemiološkom okviru. Tako se 2020. program, nažalost, nije održao, dok je u 2021. godine prenesen u virtualnu sferu. Međutim, ove se godine Prvomajski inkubator vraća u punom sjaju!

Prvomajski inkubator - PI2022 festival je kojeg čine glazbeni i likovni  dio, s time da će svaki od ta dva segmenta na sebi svojstven način istražiti središnju temu: Kultura i COVID-19!

 

Koncertni program: Marinada, Barbara Munjas i DJ Ana Antonova x Morikone

 

Glazbeni program Inkubatora najstariji je i najprepoznatljiviji dio festivalskog programa, a održat će se u subotu, 30. travnja, s početkom u 21.00 sat, na plaži Plav u gradu Krku. Za odličnu atmosferu i dobar provod tom će se prigodom pobrinuti: Marinada, Barbara Munjas i DJ Ana Antonova x Morikone. Ulaz je, kao i svake godine, besplatan, a dobar provod zagarantiran!

 

 

 

Performans/skupna izložba: Radna soba

 

Inkubator je oduvijek motiviran Praznikom rada, a ujedno služi i kao platforma za kritički osvrt na trenutnu situaciju u svijetu, gospodarstvu i tržištu rada. Ovogodišnja tema likovnog djela festivala, kao što je prethodno istaknuto, jedna je od trenutno najaktualnijih - posljedice pandemije. U situaciji novog normalnog došla je i prilagodba na rad od kuće. Dakle, izložba koja će biti postavljena u sklopu festivala demonstrirat će kako su umjetnici različitih profila funkcionirali i stvarali unutar svog doma, odnosno stvarne ili simboličke radne sobe. Stoga, pozivaju se svi zainteresirani kreativci da prate objavu natječaja za sudjelovanjem na skupnoj izložbi, a sve ostale da u Galeriji Decumanus nazoče predstavljanju ovog jedinstvenog izložbenog projekta, i to u petak, 29. travnja, s početkom u 19.00 sati. Performans koji prethodi postavu trajat će pet dana, a samu izložbu tvorit će radovi nastali tijekom performansa. Sinteza performansa i izložbe predstavlja koncept koji još nije viđen u sklopu Inkubatora, s time da će izložba posjetiteljima na raspolaganju biti sve do 12. svibnja.

Prvomajski inkubator bilježi već desetljetnu tradiciju što ga čini esencijalnom manifestacijom u kontekstu kulturno-umjetničkog života grada Krka. Također, njegova je specifičnost leži u naglašavanju aktivističkih koncepata i spajanju različitih umjetničkih grana, a Udruga Kreativni Krk uspješno ga priređuje još od 2010. godine.

Sve ostale informacije o ovom glazbeno-likovnom događanju, potražite na Facebook profilu Udruge Kreativni Krk.

 

 

Program

Prvomajski inkubator - PI2022

 

Likovni dio festivala

29. travnja - 12. svibnja 2022.

Galerija Decumanus

Radna soba, performans/skupna izložba

Predstavljanje projekta: 29. travnja, u 19.00 sati

 

Glazbeni dio festivala

30. travnja 2022., od 21.00 sat

Plaža plav

Koncert

Marinada

Barbara Munjas

DJ Ana Antonova x Morikone