Proslavljen Dan Osnovne škole Fran Krsto Frankopan

Tijekom jutra, 30. travnja, u novoizgrađenoj sportskoj dvorani organizirana je proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan. Ovo prigodno događanje osim osnovnoškolaca, i njihovih učitelja, također je okupilo brojne predstavnike gradskih institucja koji su imali čast bogat slavljenički program pratiti s galerijskog prostora.

U program koji je svečano sjedinio pjesmu, ples, glumu i recitaciju, svoje su brojne talente iskazali upravo krčki osnovnoškolci. Na kraju prvog dijela proslave, kratko izlaganje o svim ovogodišnjim sudionicima različitih školskih natjecanja održala je pedagoginja Milana Jurana, a najuspješnijim osnovnoškolcima zasluženi znak pažnje potom su uručili gradonačelnik Darijo Vasilić u društvu domaćina, ravnatelja Serđa Samblića. 
Tom prigodom, okupljenima se najprije obratio ravnatelj Samblić, izrazivši zadovoljstvo što je ovogodišnja proslava Dana škole organizirana upravo u novoj sportskoj dvorani zahvalivši potom svima koji su sufinacirali njezinu izgradnju, posebice Gradu Krku, istakavši naposlijetku kako vjeruje da će učenici, ovom dvoranom, biti motivirani da i na sportskom planu ostvare značajne uspjehe. 
Gradonačelnik Vasilić također je izratio zadovoljstvo da u ovoj svečanoj prigodi proslave Dana škole u ime Grada Krka, može pozdraviti sve okupljene - učiteljice i učitelje; učenice i učenike; uzvanike. Upravo danas, 30. travnja, nastavlja Vasilić, davne 1671. godine, u Bečkom Novom Mjestu naši su poznati velikani Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan životom platili borbu protiv bečkog apsolutizma i centralizma, i zato s posebnim se ponosom moramo sijećati tih velikana, a prilog tome možemo pronaći u činjenici što naša škola nosi ime Fran Krsto Frankopan. 
Obzirom da ovo predstavlja prvo događanje u školskoj sportskoj dvorani, potrebno je ukratko i predstaviti projekt, smatra Vasilić. Naime, osnovnoškolski kompleks počeo se osmišljavati 2000. godine, da bi 2003. bila izdana građevinska dozvola za zgradu osnovne škole. Nadalje, 2005. otvorena je osnovna škola, a sada i njezina sportska dvorana, tako da čitav kompleks sada tvori jednu, prethodno osmišljenu, itekako zanimljivu cjelinu. Sama dvorana ukupno je vrijedna 9 milijuna kuna, od čega je Grad Krk osigurao 6 milijuna kuna potpore od strane Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Uz samu dvoranu, uređuje se i Trg Krčkih glagoljaša, kao i parkiralište ispod Javne vatrogasne postrojbe, tako da će prostor trga konačno služiti primarno pješacima i djeci, a ne automobilima koji su ga dodatno opterećivali. Nadam se, dodaje Vaslić, da će ovim modernim kompleksom, kojeg potpisuje jedan od naših napoznatijih suvremenih arhitekata Idis Turato, a čije je izvođenje dodijeljeno Građevinskom poduzeću Krk, biti zadovoljne brojne generacije krčkih osnovnoškolaca i njihovih učitelja. Dvorana je sagrađna na vrlo zahtjevnom lokalitetu, na lokalitetu samostana sestara klarisa, vodeći računa o tome da se svi povijesni detalji očuvaji, tako da je u cijelosti sačuvana i konzervirana samostanska crkva vidljiva s ulaznog hola, što znači da ova zgrada uz sportsku namjenu ima i izuzetnu povijesnu vrijednost. Čestitke svima za Dan škole, zaključuje Vasilić, uz uvjerenje da će novi Školski trg u budućnosti poprimiti i neke druge značajke te da će se i sama dvorana osim sportske koristiti i za mnoge druge polivalentne potrebe, kako škole tako i Grada.
U drugome dijelu programa proslave Dana škole, održana su natjecanja u kojima su pored učenika sudjelovali i učitelji.