Pripremite se za druženje sa sv. Nikolom!

Ni ove godine, mališanima omiljen svetac neće zaobići grad Krk. Bogat program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započinje već 28. studenog i traje sve do 15. prosinca 2014. godine.

 
 
Galerija Decumanus tako će ponovo, između 28. studenog i 05. prosinca, postati pošta sv. Nikole gdje će svako djete dobiti priliku da mu u veliki sandučić ostaviti poruku s ispisanom ili iscrtanom željom. Tijekom 05. prosinca milosrdni svetac i njegova raspoložena pratnja čitav će dan boravi u gradu Krku, pohodeći ujutro osnovnoškolce u Krku i Vrhu, nakon čega se druženje s početkom u 17.00 sati nastavlja na Trgu Kamplin, i to uz nastup raspjevanih Mićih Bodula i svirku krčkih limenjaka. U Galeriji Decumanus u 19.00 sati sprema se promocija novog ilustriranog vodiča Đir po Krku koji je Nikoli ove godine uvelike olakšao snalaženje gradom. Tu će slikovnicu, okupljenim mališanima, u društvu sveca predstaviti njezini autori Denis Lešić i Saša Lončarić. Podjela darova nastavlja se 06. prosinca u Galeriji Decumanus, od 10.00 do 17.00 sati, kada će na red, da Nikolu podsjete kakvi su tijekom godine bili, doći i oni najmlađi. Između 05. i 15. prosinca također u Galeriji Decumanus biti će postavljena izložba ilustracija iz slikovnice Đir po Krku Saše Lončarića, otvorena svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati.
Sv. Nikolu će ispratiti, a u predbožićno vrijeme uvesti, promocija dviju zbirki ruskih bajki Do koljena u zlatu, do lakta u srebru te Leteći sag, koja će se 15. prosinca s početkom u 18.00 sati odigrati u Galeriji Decumanus, a istu će, između 15. i 24. prosinca, pratiti izložba vizualiziranih segmenata spomenutih knjiga čija je autorica krčka slikarica, majstorica akvarela, Dagmar Franolić. Izložba će se, poput prethodne, moći razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati. Kao i dosad, događanja koja se priređuju sv. Nikoli u čast organizira Centar za kulturu Grada Krka.