Prigodna izložba: Članice Udruge Rukotvorine Krk predstavile Pozdrav proljeću

Udruga Rukotvorine Krk, uz podršku Centra za kulturu Grada Krka, 15. travnja 2022. godine, u Galeriji Decumanus, predstavila je dio svoj najrecentnijih, kreativnošću pogonjenih, aktivnosti pretočenih u atraktivnu prodajnu izložbu prigodnog naziva Pozdrav proljeću.

Članice Rukotvorina Krk poznate su po tome što u svojim stvaralačkim akcijama inzistiraju na korištenju isključivo prirodnih, otoku svojstvenih materijala, što su ovog puta demonstrirale izložbom koja će svim zainteresiranim posjetiteljima otkriti mnoge, uporabne, dekorativne i umjetničke predmete sačinjene od keramike, filcane ovčje vune, papira i elegantnih grana vinove loze. Međutim, poseban naglasak ipak je stavljen na sve mogućnosti keramike i njezine završne obrade, u smislu maštovitog, pa čak u dijelu i eksperimentalnog, tretiranja zapečene glinene površine. Međutim, osim vaza, svijećnjaka, zdjelica i ostalih dekorativno-umjetničkih predmeta, dio postava posvećen je tek nadošlom proljeću i Uskrsu, o čemu svjedoči ne samo stotinjak pisanica sačinjenih od ovčje vune, već i vaze ispunjene filcanim, keramičkim i papirnatim cvijećem.

Na dan otvorenja izložbe, svim su posjetiteljima izložene rukotvorine prezentirale najaktivnije članice Rukotvorina Krk Zdenka Doma i Renata Vojnić, a s tom su praksom, u jutarnjim satima, nastavile i tijekom Velike subote, Uskrsa i Uskrsnog ponedjeljka, s time da je na trgu pred galerijskim prostorom bilo postavljeno i prigodno dekorirano prodajno mjesto na kojem su, brojnim turistima, bile ponuđene jedinstvene blagdanske memorabilije.

Podsjetimo, i kako je u sjedištu Rukotvorina Krk tijekom ožujka i travnja priređena serija od čak osam besplatnih radionica - pet na temu izrade uskrsnih dekoracija od filcane ovčje vune te tri na temu tehnike pletenja maslinovih grana.

Izložba Pozdrav proljeću na raspolaganju će, sve do 28. travnja, biti svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 te od 17.00 do 19.00 sati ili uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka telefonom na: 051 220 041, odnosno mailom na: kultura@gradkrk.net.