Pridružite se Ljetnoj školi mira

Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka (UABiA) i ove godine sudjeluje u organizaciji ljetnog kampa namijenjenog mladima, što ga je osmislio Savez antifašističkih boraca Republike Hrvatske.

Kamp koji se provodi pod geslom Ljetna škola mira održat će se u Odmaralištu mladih Veli Jože u Savudriji smještenom nadomak mora, i to u tri smjene: prva od 29. lipnja do 06. srpnja, druga od 06. do 13. srpnja i treća od 13. do 20. srpnja.
Ciljane skupine potencijalnih sudionika su srednjoškolci i studenti, ali ne stariji od 23 godine. Boravak, odnosno smještaj i prehrana su besplatni, dok troškove dolaska i odlaska snose sami sudionici. Nastava sukladno prethodno definiranom programu odvijati će se između doručka i ručka, od 09.00 do 12.30 sati, a ostatak dana predviđen je za druženja te sudjelovanja u različitim kulturnim i sportskim aktivnostima.
Teme koje će biti prezentirane u obrazovnom dijelu kampa su: Drugi svjetski rat, NOB, Totalitarizam i holokaust, Antifašizam - povijest, značenje, uzroci i posljedice, Radikalizmi i ekstremizmi danas te Devalvacija etike i morala. Prezentacija tih danas vrlo aktualnih tema povjerena je stručnjacima poput Hrvoja Klasića, Nevena Šantića, Tomislava Ravnića, Igora Jovanovića, Tatjane Matetić, Lili Host ili Olega Mandića.
Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovom edukativnom kampu mogu se prijaviti krčkoj UABiA-i, i to pozivom na broj 091 323 20 60 ili e-mailom uaba@uaba-otoka-krka.hr.