Preporuke za kupanje u moru i kopnenim površinskim vodama tijekom epidemije koronavirusa

Hrvatski zavod za javno zdravstvo nedavno je objavio Preporuke za kupanje u moru i kopnenim površinskim vodama tijekom epidemije koronavirusa.

Tako na kupalištima na moru, rijekama i jezerima moraju biti postavljene vidljive obavijesti i informacije o higijenskim postupcima, pravilnom ponašanju i mjerama zaštite. Maksimalan broj osoba kojima je dopušten istovremeni boravak na prostoru morskih i slatkovodnih kupališta određuje se prema načelu 15 osoba na 100 m2, a za sve posjetitelje i zaposlenike savjetuje se fizička udaljenost od 1,5 metra. Nadalje, preporučene opće i higijenske mjere trebaju se provoditi na plažama, u garderobama i sanitarnim čvorovima, a fizička udaljenost odnosi se i na boravak u vodi. Na razumnim razmacima i na vidljivim mjestima nužno je postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvima, a ležaljke moraju biti na propisanoj udaljenosti te dezinficirane nekoliko puta dnevno, a obavezno nakon što je određeni gost više ne koristi te prije nego li je drugi gost počne koristiti.

 

Integralni tekst Preporuka dostupan je: OVDJE, dok sve ostale informacije o koronavirusu vezane uz turistički sektor možete preuzeti: OVDJE.