Premijerno izdanje krčkog natjecanja u orijentacijskom trčanju

Premijerno izdanje međunarodnog natjecanja u orijentacijskom trčanju Liburnija Orienteering Meeting održat će se 01. i 02. ožujka 2014. godine u gradu Krku, i to na novoj orijentacijskoj karti koja obuhvaća šire područje poluotoka Prnibe. 

Organizator ovog atraktivnog natjecanja delnički Orijentacijski klub Ris, zajedno s Gradom Krkom, Turističkom zajednicom Grada Krka, Udrugom maslinara Drobnica i Valamarovim Kampom Krk, pripremio je zahtjevan dvodnevni sportski program za više od 120 natjecatelja iz deset zemalja koji će u premijernom izdanju ove manifestacije okušati svoje orijentacijske, ali i fizičke, sposobnosti. 
Posebnost samom natjecanju daju čak dvije utrke za svjetsku rang listu (WRE), tako da u grad Krk početkom žujka dolaze najjači elitni trkači u seniorskoj muškoj i ženskoj kategoriji. Natjecanja započinju utrkom na duge staze, u subotu, 01. ožujka s početkom u 13.00 sati, dok će se u nedjelju, drugog natjecateljskog dana, na programu naći produžene srednje staze sa startom u 10.00 sati. Proglašenje najuspješnijih natjecatelja planira se 02. ožujka u 13.00 sati na ciljnom prostoru određenom u sklopu kompleksa Kampa Krk.