Predstavnici Čakavskog sabora u gradu Krku

U gradu Krku je u subotu, 12. srpnja 2014. godine održana Skupština Čakavskog sabora, zajednice udruga, koja okuplja dvadeset i šest katedri u Primorsko-goranskoj, Istarskoj, Ličko-senjskoj i Karlovačkoj županiji te u Šopronu u Mađarskoj.

Predstavnici katedri odazvali su se pozivu Katedre Čakavskog sabora Kornić, da povodom njezine desete obljetnice rada, posjete Krk i ondje održe Skupštinu. U Velikoj vijećnici Grada Krka tako su se okupili predstanici dvanaest katedri koji su tom prigodom porazgovarali o svom radu i aktualnim problemima. Pozdravili su ih domaćini - Ivan Pavačić Jecalićev u ime Udruge sopaca otoka Krka, kao jedne od katedri Čakavskog sabora te Damir Kremenić, predsjednik Katedre Čakavskkog sabora Kornić.
Nakon skupštine, domaćini su članove Skupštine počastili ručkom u Vrhu te kavom i presnacem u Korniću. Ive Kosić Kosar i Marijan Orlić zakantali su nekoliko nota. Čakavci su potom razgledali Čitaonicu Frankopan, Zavičajnu etnografsku zbirku Kornić te crkvicu svetoga Dunata, gdje je kasno poslijepodne i završilo ugodno druženje.