Predstavljene tematska brošura i aplikacija za mobilne uređaje Kvarner Gourmet & Food 2013

Turistička zajednica Kvarnera izdala je novu brošuru i aplikaciju za mobilne uređaje naziva Kvarner Gourmet & Food 2013, koje donose pregled 52 ugostiteljska objekta što su zadovoljili stroge kriterije projekta Kvarner Gourmet & Kvarner Food.

Potičući izvrsnost u dva segmenta gastro ponude, Turistička zajednica Kvarnera htjela je, a sudeći po dobrom odazivu ugostitelja, i uspjela učiniti prvi korak prema brendiranju Kvarnera kao eno-gastro destinacije. Naime, Kvarner je regija s najvećom koncentracijom vrhunskih restorana na međusobno maloj udaljenosti koji već godinama čine vrh hrvatske gourmet scene.
Kvarner Gourmet restorani odlikuju se autentičnom kuhinjom s uravnoteženim odnosom između tradicije i modernoga, utemeljenom na beskompromisnoj filozofiji - kvalitetno jelo priprema se samo od kvalitetnih  namirnica, po mogućnosti svježih, sezonskih i lokalnih, koje su upravo u ovoj regiji, nesvakidašnjeg spoja mora i gorja, zadržale izvorne mirise i okuse Mediterana, a što redovito prepoznaju renomirani europski gastro vodiči i literatura nagrađujući ih preporukama.
Oznakom Kvarner Food objedinjeni su ugostiteljski objekti ugodna domaćinskog uređenja često s etno ozračjem, u kojima se nude tradicionalna primorsko-goranska jela pripremljena od svježih lokalnih namirnica uz kvarnerska maslinova ulja i vina. 
Za kategoriju Kvarner Gourmet bilo je potrebno zadovoljiti sve tražene uvjete, a za kategoriju Kvarner Food dobiti minimalno 75 od mogućih 100 bodova. U Gourmet kategoriju ušlo je ukupno 12 restorana, a u Food 43, koji su rangirani prema bodovima od 75 do 100.
U Povjerenstvo za provedbu ovog projekta imenovani su Nenad Kukurin, vlasnik hotela i restorana Kukuriku iz Kastva te član Turističkog vijeća Turističke zajednice Kvarnera, zatim Nedo Pinezić, također član Turističkog vijeća Turističke zajednice Kvarnera te Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, a u kreiranje i realizaciju projekta bili su uključeni i afirmirani ugostitelji s područja Kvarnera, u svojstvu savjetodavnog tijela ove inicijative.
Obilazak i ocjenjivanje restorana povjereno je vrsnom kvarnerskom gastro i eno znalcu, Darku Baretiću, koji je uz Danielu Kramarić, Silavnu Jakuš i Sanju Krmpotić, sudjelovao u stvaranju tekstova korištenih za promociju ugostiteljskih objekata kroz web stranicu, tematsku brošuru i aplikaciju za mobilne uređaje Kvarner Gourmet i Food.
Brošura, čiji dizajn potpisuje Sagita Opatija, otisnuta je na 48 stranica, i to na hrvatskom i engleskom jeziku u čak 10.000 primjeraka, a dostupna je, pored ostalog, u turističkim informativnim diljem Kvarnera te Kvarner Gourmet i Food restoranima.
U suradnji s agencijom Mobiexplore izrađena je i aplikacija za mobilne uređaje dostupna na engleskom jeziku, dok su u pripremi hrvatska, njemačka, slovenska, talijanska i ruska verzija. Sama  aplikacija dopušta pregled kataloga ugostiteljskih objekata Kvarner Gourmet i Kvarner Food, kao i proizvođača Vrbničke žlahtine, omogućavajući pretraživanje objekta po nazivu, lokaciji, mjestu, cijeni i broju bodova.
Za preuzimanje Kvarner Gourmet & Food 2013 aplikacije potrebno je kliknuti na sljedeće linkove: za Iphone i Android.