Predstava Sve o ženama otkrila pet zanimljivih priča prožetih humorom i emocijama

Da književnik i dramatičar Miro Gavran dobro poznaje žensku psihu dokazao je mnogim predstavama čije predloške potpisuje, a nakon punih 18 godina svi zaljubljenici u kazalište mogu istinski uživati u još jednoj, točnije hit-komediji Sve o ženama, što je u sklopu 62. Ljetnih priredbi, na oduševljenje zavidnog broja okupljenih otočana, na Sceni Zidine izvedena 10. srpnja 2018. godine.

Riječ je o najizvođenijem kazališnom tekstu našeg najpoznatijeg dramatičara i romanopisca, koji je premijerno igran diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska ili Bangalorea. Ukupno je izvedeno 50 premijera i tri tisuće repriza, koje su zabilježile više od 700 tisuća gledatelja. Hrvatska praizvedba održana je sada već davne 2000., a u njoj su glavne uloge povjerene Doris Šarić Kukuljica, Ksenija Pajić i Mladena Gavran. Čast da naslijede veteranke domaće kazališne scene, sada je pripala mladim glumicama Lani Gojak, Kristini Krepeli i Katarini Arbanas, a svaka od njih znalački je odigrala po pet različitih uloga, čije se priče međusobno isprepliću. Prijateljski odnos djevojčica u vrtiću, zatim tajnica koje se natječu za višu funkciju, sestrara u svađi, posesivnih prijateljica, pa sve do umirovljenica što se spremaju za nastup u domu umirovljenika, krčku je publiku dobro raspoložio, o čemu je svjedočio ne samo konstantan smijeh već i pljeskom praćena kompletna izvedba.

Ovu predstavu Teatra Gavran u kojoj se humor i emocije na neobičan način isprepleću stvarajući pitku i zabavnu cjelinu, režirala je Mladena Gavran, dok je kreiranje kostima povjereno Ivi Šimunović Lisak, dizajn scenografije Edi Tutić, izbor glazbe i oblikovanje tona Nevenu Zebiću, dizajn svjetla Mariju Vnučecu, a koreografiranje pokreta Tihani Strmečki.

Dramski dio 62. Ljetnih priredbi nastavlja se već 16. srpnja hit-komedijom OtpisaNE, kreiranoj u (ko)produkciji Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta Scena Gorica, s time da je 23. srpnja na redu komedija Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto KNAP teatra. Međutim ovog ljeta krčkoj će se publici pružiti prilika za uživanje u još jednoj uspješnici Teatra Gavran, i to komediji Parovi, koja je na repertoaru 30. srpnja.