Predstava Pričaj mi o Gorkom odigrana u rasprodanom parterom

Prvi ovogodišnji dramski program 57. Ljetnih priredbi koprodukcija je Planet Art-a i Hrvatskog narodnog kazališta Varaždin Pričaj mi o Gorkom, uprizorena dramatizacija dvaju romana Mani Gotovac Fališ mi.
Režuju ove izvrsne predstave odigrane u Frankopanskom kaštelu zajednički potpisuju autorica teksta Mani Gotovac, te glumci Lela Margitić, Robert Plemić i Hana Hegedušić. Obzirom da su scena i gledalište bili smješteni u parteru broj ulaznica bio je ograničen, međutim na taj je način publika dobila jedinstvenu priliku ostvariti neposredniji kontakt s glumcima čime je poruka predstave, ali i gotovo opipljiva energija glumačkog ansambla, bila znatno lakše prenesena. 
Krčka predstava odigrana je u ponešto izmijenjenoj postavi tako da se Hani Hegedušić kao mladoj Mani i Robertu Plemići kao Gorkom na sceni, u liku naratorice, ovoga puta (umjesto Lele Margitić) pridružila Judita Franković.
Pričaj mi o Gorkom predstava je o strastvenoj ljubavi udane žene, mlade novinarke, s oženjenim Gorkim, političkim licem bivše Jugoslavije i jednim od protagonista Hrvatskog proljeća, u koju je Mani uplela svoje životne nedaće, od političkih turbulencija obilježenih Hrvatskim proljećem do intimnog gubitka šestogodišnje djevojčice, pa sve do ponovnog spajanja s Gorkim. I, na koncu, njegovu smrt.
Povijest ljubavne priče Mani i Gorkog bila je duga trideset godina, odnosno oni su trideset godina živjeli jedno za drugo, iako su ih zajedno proveli tek tri. No, unatoč razdvojenosti i prevratima njihova ljubav ipak je ostavila dubok trag u njihovovim životima!
Što se preostalog dijela dramskog programa tiče, on je također koncipiran tako da su odabrane predstave koje se na različite načine bave muško ženskim odnosima, odnosno pitanjima koji iz njih proizlaze.