Predavanje Nenada Maljkovića: Dobra ekonomija

Savjet za politiku prehrane Grada Krka poziva vas na projekciju britanskog dokumentarnog filma U tranziciji 2.0 (Emma Goude) te predavanje i razgovor na temu Dobra ekonomija što će se 23. travnja 2014. godine s početkom u 19.00 sati održati u Velikoj vijećnici Grada Krka. Predavanje će održati Nenad Maljković, voditelj Nacionalnog tranzicijskog središta za Hrvatsku.
Ako ste bez posla, deprimirani dugotrajnom krizom i nedostatkom perspektive da će se okolnosti u dogledno vrijeme promijeniti, jedno je sigurno - niste jedini, niti u vašem naselju, a svakako ne u Hrvatskoj ili svijetu. Mnogi su u takvoj situaciji shvatili da nema smisla čekati na financijske i političke centre moći kako bi okolnosti učinile boljima, jer život je jedan i zato se treba upustiti u stvaranje što ugodnijeg životnog ambijenta u neposrednom okruženju; onom na koji se može utjecati.
Tranzicijski je pokret najbrže rastući civilni pokret u svijetu. Iz spomenutog filma tako se može doznati na koji su se način ljudi iz različitih krajeva svijeta lokalno organizirali da bi što kvalitetnije živjeli. Na tragu nedavno održane Prve konferencije o Dobroj ekonomiji, razgovor s Nenadom Maljkovićem biti će prilika da se taj termin detaljnije raspravi.