Pred punim dječjim auditorijem oživljen kultni crtić Čudesna šuma

I drugom kazališnom igrom zagrebačke Tvornice lutaka, koju su postavili zajedno s goričkom Scenom Gorica, a priređenom 23. srpnja 2015. godine na Sceni Zidine, okupljenim mališanima omogućen je bijeg u jedan drugi, neobičan svijet.

Predstava Čudesna šuma tako otkriva zanimljivu priču o trojici simpatičnih mladića koji se prisjećaju djetinjstva i nezaboravnog iskustva koje im je priskrbilo gledanje svojevremeno izuzetno popularnog istoimenog crtanog filma. Dnevni boravak u kojem se nalaze polako pretvaraju u bajkovito ozračje iz crtića, pritom rušeći sve granice nastale tijekom odrastanja i pretvarajući se u zaigrane dječake koji počinju shvaćati kako djetinjstvo nikada ne smije proći te kako nitko ne bi trebao zanemariti dijete koje svi čuvamo u sebi. 
Kao logičan slijed, nakon velikog uspjeha predstave Profesor Baltazar - put oko svijeta, dvije spomenute kazališne kuće nastavile su suradnju na temu kultnih hrvatskih animiranih filmova, prilagođavajući ih za kazališne daske. Prema autorskom konceptu Petre Radin i Leona Lučeva, te pod redateljskom palicom najproduktivnijeg hrvatskog redatelja Krešimira Dolenčića, razvijena je zanimljiva dječja predstava čiji nastanak čak prati i dokumentarni film u kojem je, kamerama producentske kuće Živa, zabilježen svaki korak tijekom stvaralačkog procesa. U predstavi glume Filip Detelić, Ivan Magud i Marko Hegedušić, dok scenografiju potpisuje Matija Šantić, a kostimografiju Andreja Bistričić.
Posljednji dječji program, predstava Životinjsko carstvo - tko se boji straha još na redu je 13. kolovoza, a odigrati će se također na Sceni Zidine!