Poziv za sudjelovanje na Sajmu otočnih proizvoda u Tkonu

Svi oni čiji proizvodi nose oznaku Hrvatski otočni proizvod pozivaju se da sudjeluju na petom po redu Sajmu otočnih proizvoda koji će se u vrijeme trajanja manifestacije Škraping održati u Tkonu na Pašmanu, i to tijekom subote i nedjelje, 08. i 09. ožujka, ove godine, s početkom od 09.00 sati.

Cilj ovog sajmenog događanja, kojem za rukom polazi okupiti značajan broj posjetitelja, jest potaknuti razvoj otočne proizvodnje, očuvati otočnu tradiciju i autohtonost te brendirati proizvod kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod, kojeg je od 2010. godine nositelj i sam Škraping. Za potrebe Sajma, odnosno smještaja izlagača, organizator osigurava šator. Izlagačima se nudi mjesto na štandu, metar stola, a o eventualnim potrebama za većim izlagačkim prostorom odlučivati će se neposredno, obzirom na raspoloživi broja stolova. Izlagač potom dobiva zadatak da uredi dobiveno mjesto. 
Predstavljanje na Sajmu u cijelosti je besplatno. Nositeljima oznake Hrvatski otočni proizvod organizator osigurava besplatan ručak u Restoranu Sovinje i besplatan smještaj na području Tkona. Važno je naznaku o potrebnom smještaju e-mailom ili faksom, poslati zajedno s prijavnicom, koja se može preuzeti u prilogu ove obavijesti.
Ovogodišnji Škraping, kojeg prepoznatljivim čini poznata utrka, prema riječima voditeljice Sajma Julijane Radović, očekuje dolazak više od 1.000 sudionika iz čitave Hrvatske i susjednih zemalja te stotinjak gostiju i predstavnika medija. Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Zadarske županije, dok organizaciju potpisuju Općina Tkon, Turistička zajednica Općine Tkon i Javna komunalna ustanova Prvenj.
Tijekom Škraping tjedna organizira se čitav niz zabavnih i edukativnih sadržaja pored kojih valja izdvojiti predavanje alpinista i putopisca Stipe Božića, snimanje milenijske fotografije te mini dječji sajam Škrapić.  
Za sudjelovanje na Sajmu prijaviti se može e-mailom na sajam-skraping@tkon.hr ili faksom na 023 285 541. Prijave se zaprimaju do srijede 22. siječnja, ove godine. Sve ostale potrebne informacije mogu se dobiti na 023 285 542.