Portal Ala šu - kalendara događanja s mogućnošću ispisa

Ala šu! (ili eng. Let's go!) portal je namijenjen gostima i njihovim domaćinima koji omogućuje brzo i jednostavno pretraživanje kalendara (unesenih) otočnih događanja, odnosno pregled brojnih programskih sadržaja koje za područje Grada Krka, tijekom čitave godine, organiziraju Turistička zajednica Grada Krka, Centar za kulturu Grada Krka te ostali organizatori poput udruga i ustanova.

Portal na jednom mjestu donosi informacije o događanja, koje se, putem jednostavnog izbornika, daju pretraživati s obzirom na mjesto održavanja (Omišalj, Njivice, Malinska, Krk, Punat, Dobrinj, Baška, Vrbnik) ili konkretnu lokaciju, zatim vrstu (kultura, izložbe, koncerti, filmovi, kino projekcije, kazalište, tradicija, mise, zabava, gastronomija, sajmovi i tržnice, sport, rekreacija, pješačenje, edukacije, pričaonice, humanitarne akcije i zdravlje) i/ili vrijeme događanja.

Inače, Ala šu prilagođen je za prikazivanje na svim vrstama uređaja (računalima i pametnim telefonima), neovisno o operativnom sustavu kojeg koriste ili odabranom internetskom pregledniku, a u opticaju su dvije jezične verzije: hrvatska i engleska.

Informacije o samim događanjima iznesene su detaljno, a mogu uključivati fotografsku dokumentaciju, Google kartu s označenim točnim mjestom događanja, njegov opis i vrijeme početka, podatke o cijeni ulaznice, poveznicu s drugim portalima (izvorima), kao i sve ostale relevantne informacije. Pored toga, portal nudi i mogućnost ispisa kalendara događanja točno za onaj period u kojem gost ili vi boravite na otoku - samo je potrebno unijeti datume (primjerice, od 15. srpnja do 01. kolovoza 2023.), a na dnu će vam se pojaviti ikona koja otvara prozor s printabilnim sadržajem.

Svi korisnici portala, osim što se upoznaju s događanjima, mogu iščitati generalne informacije o pojedinim otočnim mjestima, pregledati uz njih vezane fotografske galerije te dobiti osnovne podatke o svim otočnim turističkim zajednicama. Dodajmo tome, kako su upravo generalne informacije o gradu Krku nedavno ažurirane novim tekstom i recentnim fotografskim materijalom, a prezentaciji grada pridodane su i poveznice na dvije korisne i sadržajima bogate internetske stranice: Priča o Krku/Story of Krk (www.history.grad-krk.hr) i Kulturno nasljeđe otoka Krka/Island of Krk cultural heritage (www.visitkrk.hr).