Politička komedija Glasnogovornik donijela priču punu neočekivanih obrata, posve uronjenu u našu stvarnost

Kazališni program 67. Ljetnih priredbi, 26. srpnja 2023. godine, krčkoj je publici donio političku komediju Glasnogovornik nastalu u produkciji Teatra Gavran, a zbog vremenskih (ne)prilika odigranu u osnovnoškolskoj sportskoj dvorani, lociranoj na Trgu Krčkih glagoljaša, nadomak Scene Zidine.

U ovoj hvaljenoj predstavi autor Miro Gavran sučelio je iskusnog političara s mladićem koji tek ulazi u složeni svijet politike. Stari politički lisac tako je postao mentor i zaštitnik mladića, pustivši ga među spletke i manipulacije, a postupno razotkrivši i svoje životne principe. Na kraju ove uzbudljive priče i mladić koji se tek počeo uspinjati na hijerarhiji moći, razotkrio je svoje motive bavljenja poslom koji je često na zlu glasu. A sukob dvojice posve različitih karaktera bilo je neizbježan, kao i demaskiranje mnogih društvenih i osobnih pozlata. Na kraju, za ovu dramu punu neočekivanih obrata, mogli bismo kazati kako je duboko uronjena u našu stvarnost…

U ulozi starog političkog lisca našao se vrsni Vinko Kraljević, dok je mladu političku nadu utjelovio Zoran Pribičević. Njihovu vještu glumačku igru povela je redateljica Mladena Gavran, stvorivši napetu i oštru atmosferu između dvije političke generacije.

 

 

Već ovog tjedna, 30. srpnja, u sklopu kazališnog dijela festivalskog programa slijedi hit predstava Realisti Teatra Exit čiju režiju potpisuje Matko Raguž, dok u njoj glume: Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić i Fabijan Komljenović. Nadalje, sredinom sljedećeg tjedna, 02. kolovoza, na redu je pretposljednji ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima festivala, maštovita predstava Vuk i sedmi kozlić čiju produkciju potpisuje Kazališna družina Ivana Brlić-Mažuranić.

 

 

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.