Pepice i krčki vrtićari obilježili Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja (World Health Day), počevši od 1950., svake se godine, na inicijativu Svjetske zdravstvene organizacije obilježava 07. travnja. Nizu različitih programa i akcija koji se tim povodom organiziraju diljem svijeta, ove su godine prilog dale i predstavnice Udruge sportske rekreacije Pepice te mališani iz Dječjeg vrtića Katarina Frankopan.

Najprije su Pepice, tijekom vikenda, organizirale šetnju, kojoj se, unatoč ne baš naklonjenim vremenskim prilikama, odazvala nekolicina najodvažnijih rekreativki, odlučivši rano poslijepodne provesti u šetnji Prnibom. Pješačenje je bilo praćeno vježbama, a za nešto manje od tri sata sve sudionice, neovisno o dobi, uspješno su savladale zacrtanu pješačku dionicu.
Početkom tjedna, na sam Svjetski dan zdravlja, krčki su se vrtićari u pratnji svojih odgajateljica također posvetili tjelovježbi. Posjetivši terene Sportsko rekreativnog centra Josip Uravić Prepi, upuštanjem u najrazličitije rekreativne aktivnosti, ukazali su na važnost redovitog razgibavanja i vježbanja čije bi prakticiranje trebalo krenuti već od malih nogu.