Otvorenje parka skulptura članova Udruge Arteco

Otvorenje parka skulptura u čijem su kreiranju sudjelovali članovi Udruge Arteco iz Malina nedaleko Slavonskog Broda otvara se 07. srpnja 2016. godine, s početkom u 19.00 sati, na području Dunata, odnosno tamošnjeg lokaliteta Prvo more.

Udrugu Arteco čini skupina umjetnika amatera, vođenih Zoranom Pavletićem, koji na poseban način pristupaju kreaciji, istražijući mogućnosti što ih pruža tradicija land arta, pritom, kao primarni, ujedno i primordijalni materijal, koristeći drvo - uglavnom ostatke loze, masline, ali i prikupljene naplavine, koje potom prevode u dojmljive skulpture i instalacije. Ono što ovaj neobičan postav na otvorenom čini još zanimljivijim svakako je njegova uspjela sinergija s otočnim, priobalnim, pejzažem, obzirom na poštivanje ekoloških načela, ali i specifičnog karaktera samog ambijenta.
 
 
Kreativci iz Arteca, inače udruženja osnovanog radi promicanja amaterskog umjetničkog stvaralaštva te ekološkog načina razmišljanja i ponašanja, ističu kako inspiraciju za svoje kreacije crpe iz prirodnih ljepota kojima su okruženi, a sve s ciljem postizanja ravnoteže u odnosu čovjeka i prirode, čime opravdaju svoje (i više nego motivirajuće) geslo - Umjetnost življenja s prirodom!