Osnovno školstvo

Osnovna škola Fran Krsto Frankopan Krk, danas je jedna od najvećih osnovnih škola na području Republike Hrvatske. Djeluje kao jedinstvena ustanova za cijeli otok Krk s osam osmorazrednih škola: Krk, Vrh, Dubašnica, Omišalj, Punat, Baška, Vrbnik i Dobrinj. Uprava je smještena u Matičnoj školi Krk.

Krčka se osnovna škola ponosi: priznanjem Hrvatskog saveza informatičara za najuspješniju osnovnu školu na državnim natjecanjima iz informatike od 1991. do 2005. godine; projektom Male staroslavenske akademije Dr. Antun Mahnić koja se bavi istraživanjem zavičajne povijesti i kulturno-povijesne baštine otoka Krka i šireg okruženja kao dijela nacionalne i europske baštine; humanitarnim Božićno-novogodišnjim koncertom osam dječjih zborova koji djeluju u našoj ustanovi; statusom Međunarodne eko-škole od 28. travnja 2006. godine.
Sve to ova odgojno-obrazovna ustanova može zahvaliti kvalitetnom učiteljskom kadru, timskom radu svih djelatnika škole, vrijednim i ambicioznim učenicima, kao i permanentnom ulaganju u nabavu opreme.
 
Kontakt:
 
Serđo Samblić, ravnatelj
Adresa: Frankopanska 40, 51500 Krk
Telefon: + 385 (0)51 661 920
Fax: + 385 (0)51 661 943