Osnovno školstvo

Osnovna škola Fran Krsto Frankopan Krk danas je jedna od najvećih osnovnih škola na području Primorsko-goranske županije. Do 2015. godine djelovala je kao jedinstvena ustanova za čitav otok Krk.

Odlukom Primorsko-goranske županije, tijekom 2015. i 2016. godine provedena je reorganizacija mreže osnovnoškolskih ustanova. Osnovane su nove ustanove: Osnovna škola Omišalj s područnom školom Dobrinj i Osnovna škola Malinska-Dubašnica.

Nakon provedenih statusnih promjena, u sastavu Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk djeluju osmorazredne područne škole Baška, Punat, Vrbnik i Vrh. Uprava je smještena u Matičnoj školi Krk.

Statusnim promjenama povećan je pedagoški standard otočnih škola, organizacija je učinkovitija a stručne službe dostupnije.

 

Krčka se osnovna škola ponosi:

  1. projektom Male staroslavenske akademije Dr. Antun Mahnić koji se bavi istraživanjem zavičajne povijesti i kulturno-povijesne baštine otoka Krka i šireg okruženja kao dijela nacionalne i europske baštine;
  2. humanitarnim Božićno-novogodišnjim koncertom svih školskih zborova koji djeluju na otoku Krku;
  3. statusom Međunarodne eko-škole od 28. travnja 2006. godine.

 

Sve to ova odgojno-obrazovna ustanova može zahvaliti kvalitetnom učiteljskom kadru, timskom radu svih djelatnika škole, vrijednim i ambicioznim učenicima, suradnji s roditeljima i lokalnom samoupravom kao i permanentnom ulaganju u nabavu opreme.

 
Kontakt:
 
Serđo Samblić, ravnatelj
Adresa: Frankopanska 40, 51500 Krk
Telefon: + 385 (0)51 661 920
Fax: + 385 (0)51 661 943