Osnovci proslavili Dan škole

Tijekom jutra, 30. travnja 2014. godine, u novoj sportskoj dvorani organizirana je proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan. Ovo prigodno događanje osim osnovnoškolaca, i njihovih učitelja, također je okupilo brojne predstavnike gradskih ustanova koji su imali čast bogat slavljenički program pratiti s galerijskog prostora. 

Tog dana, daleke 1671. godine, u Bečkom Novom Mestu naši su velikani Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan životom platili borbu protiv bečkog apsolutizma, i zato je važno s ponosom ih se prisjećati, a u prilog tome ide i činjenica što krčka škola nosi upravo Frankopanovo ime.
Okupljeni osnovci, ovom su prigodom izveli dinamičan kulturno-zabavni program. Članovi dramske, literarne grupe i pjevačkog zbora viših razreda, kao i učenici nižih razreda, dugo su pripremali i usavršavali svoje nastupe, a sretno sjedinivši pjesmu, ples, glumu i recitaciju, još su jednom ukazali na bogat spektar različitih talenata. Kviz o spomenutim plemenitaškim obiteljima demonstrirao je i njihovo zavidno znanje povijesti.
Samoj proslavi tradicionalno je nazočio gradonačelnik Darijo Vasilić uručivši, u društvu domaćima ravnatelja Serđa Samblića, zasluženi znak pažnje najuspješnijim učenicima na ovogodišnjim školskim natjecanjima.