Osmi saziv Male krčke akademije ovisnosti: Zakonske posljedice ovisnosti

Mala krčka akademija ovisnosti, koju po osmi put priređuje Klub liječenih ovisnika otoka Krka Gromača, održat će se 13. listopada 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, u prostoru sportske dvorane Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk.
Ovo značajno događanje specifično je po tome što svake godine obrađuje jednu opsežnu temu dovodeći u Krk eminentne stručnjake po pitanju ovisnosti, nakon čega se slažu algoritmi namijenjeni nadležnom Ministarstvu. 
U fokusu ovogodišnjeg saziva biti će zakonske posljedice ovisnosti, a nakon pozdravnih govora krčkog gradonačelnika Darija Vasilića i moderatora Marijana Markiča, inače predsjednika krčke Gromače, okupljene očekuju dva stručna predavanja, a potom i radionica. O prekršajno-kaznenom značaju bolesti ovisnosti najprije će kazivati prof. dr. psih. Zoran Zoričić, za kojim slijedi izlaganje dr. psih. Roberta Torrea o preventivnom terapijskom radu s ovisnicima počiniteljima prekršajnih i kaznenih dijela, te naposljetku i radionica o zakonskim komplikacijama ovisnosti čije je vođenje povjereno dipl. psihoreap. Dolores Prodan i dipl. kriminalist. Tatjani Vlah Martinović. Na samome kraju slijedi zaključak, kao i podjela zahvalnica za uspješnu suradnju i doprinos u radu klubova liječenih ovisnika.
Ovogodišnjim sazivom obuhvaćeno je i predavanje namijenjeno osnovnoškolcima što će ga istog dana, na temu Ovisnost! Što je to?, u auli osnovne škole održati prof. dr. sc. Zoran Zoričić.
 
Program:
 
08.50
Ovisnost! Što je to?
Predavač: prof. dr. sc. Zoran Zoričić
 
10.00 - 10.30
Pozdravni govori: Marijan Markič, Darijo Vasilić
Otvaranje akademije
 
10.00 - 11.15
Prekršajno-kazneni značaj bolesti ovisnosti
Predavač: prof. dr. psih. Zoran Zoričić
 
Vrijeme za diskusiju i kratka pauza
 
12.00 - 12.45
Preventivni terapijski rad s ovisnicima počiniteljima prekršajnih i kaznenih dijela
Predavač: dr. psih. Robert Torre
 
Vrijeme za diskusiju
 
13.00 - 13.45
Zakonske komplikacije ovisnosti
Voditeljice radionice: dipl. psihoreap. Dolores Prodan, dipl.kriminalist. Tatjana Vlah Martinović
 
13.45 - 14.00
Zaključak i podjela zahvalnica za uspješnu suradnju i doprinos u radu klubova liječenih ovisnika