Orijentalisti upoznali krčku Prnibu

Premijerno izdanje međunarodnog natjecanja u orijentacijskom trčanju Liburnija Orienteering Meeting uspješno je odrađeno 01. i 02. ožujka 2014. godine, i to na podlozi nove karte koja obuhvaća šire područje poluotoka Prnibe.

Kroz dvije natjecateljske etape čak 117 sudionika iz deset zemalja po kišnom se vremenu upustilo u vrlo zahtjevno orijentacijsko natjecanje, upoznavši se tako s primorskim kršom koji je poslužio kao idealan ambijent za održavanje ove dvodnevne manifestacije. 
Kako su krčke utrke bile međunarodnog karaktera, natjecanja u seniorskoj ženskoj i muškoj kategoriji bodovala su se za svjetsku rang listu (WRE). Nakon dvije utrke ukupnim pobjednicima proglašeni su Švicarka Franziska Dörig u ženskoj i Čeh Daniel Hájek u muškoj konkurenciji, a natjecanju se priključio i svjetski prvak u orijentacijskom sportu za 2010. godinu Austrijanac Matthias Leonhart.
Organizator prvog po redu Liburnija Orienteering Meetinga Orijentacijski klub RIS iz Delnica, uz svesrdnu pomoć Grada Krka, Turističke zajednice Grada Krka, krčke Udruge maslinara Drobnica i valamarovog Kampa Krk, odradio je zahtjevan posao, a iduće se godine nada još većem odazivu sudionika kako iz regije, tako i čitave Europe.
Nakon tri dosad održana ljetna natjecanja namijenjena uglavnom rekreativcima i ovog zimskog namijenjenog profesionalcina, Krk, zbog idealnih uvjeta, polako postaje jedno od hrvatskih središta orijentacijskog sporta.