OPM Koncept iz Zagreba organizirao savjetovanje o fotonaponskim sustavima

Ubrzani rast, tehnološki napredak, a posljedično i sve veća potreba za električnom energijom te ograničeni i sve skuplji izvori iste, nagnali su mnoge države da donesu Zakone o obnovljivim izvorima energije. Takvi zakoni reguliraju i stimuliraju proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora i najčešće su sufinancirani od strane države. 

Republika Hrvatska Zakon o obnovljivim izvorima energije donijela je 01. srpnja 2007. otvorivši na taj način vrata energetskog sektora i drugim, ne-državnim, proizvođačima električne energije. Uz to, valja istaknuti kako proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora nije samo privilegija velikih već je ona postala dostupnom i kućanstvima te srednje-velikim proizvođačima.
U Velikoj vijećnici Grada Krka upravo o tom segmentu raspravu su pokrenuli predstavnici specijalizirane tvrtke O.P.M. Koncept iz Zagreba koja svojim klijentima nudi kompletnu uslugu posredovanja u ishođenju svih potrebnih dozvola, izrade projekata, financiranja te postavljanja i redovitog servisiranja fotonaponskih sustava.
Uz potporu lokalne uprave, stručni tim O.P.M.-ovih suradnika na razini Hrvatske započeo je s provođenjem edukacija kojima je zadaća upoznati građane kako najlakše i najednostavije doći do vlastite fotonaponske mini-elektrane, i uz to iskoristiti novčane poticaje lokalnih tijela i državnog proračuna.

Ova inicijativa stoga predstavlja dobar primjer kako trajno osigurati dovoljnu količinu električne energije u svom domu, pazeći pritom na zaštitu okoliša, ali i svog novčanika u godinama koje donose višestruko povećanje cijene tog vitalnog energenta. Da Krčani pokazuju visoku razinu osvještenosti kada se raspravlja o iskorištavanju obnovljivih izvora energije i održivom razvoju još jednom je dokazala do posljednjeg mjesta ispunjena Vijećnica.