Online edukacija za privatne iznajmljivače i ostale djelatnike u turizmu

S ciljem kvalitetne pripreme nadolazeće turističke sezone, u vremenu obilježenom brojnim izazovima i trendovskim promjenama u svakom pa tako i segmentu turizma, Turistička zajednica Grada Krka, u suradnji s ostalim lokalnim turističkim zajednicama, organizira besplatnu petodijelnu online edukaciju (webinare) namijenjenu dionicima u turizmu s područja čitavog otoka.

Edukacija će se odvijati putem Zoom platforme, a temama će obuhvatiti sve bitne informacije vezane uz poslovanje, ali i prezentirati aktualnosti, mogućnosti oglašavanja te nove trendove na turističkom tržištu. Organizacija ovih edukacija nastavak je višegodišnje prakse otočnih turističkih zajednica, kojima se u nizu zajedničkih aktivnosti nastoji kontinuirano educirati dionike u turizmu te poticati na praćenje i prilagodbu turističkim trendovima.

Ova se edukacija organizira u suradnji sa: Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo d.o.o. iz Splita, tvrtkom za marketing i konzalting Quanarius d.o.o. iz Krka, Obrtom za poduku i usluge Epic Advice iz Zagreba te Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA) iz Zagreba.

 

Raspored predavanja (webinara):

Srijeda, 02. ožujka 2022. u 17.00 sati

Webinar: Uspješno poslovanje u turističkoj 2022. godini - 1. dio

– kako gosti biraju destinaciju, specijalizacija obiteljskog smještaja, priprema smještaja za sezonu, priprema objekta za fotografiranje/snimanje, određivanje cijena i upravljanje cijenama, pravila poslovanja, oglašavanje

Predavačice: Anamarija Cicarelli (Interligo d.o.o.) i Meri Čizmić Kraljević (Interligo d.o.o.)

Trajanje: 135 minuta

Prijava: OVDJE!

Srijeda, 09. ožujka 2022. u 17.00 sati

Webinar: Uspješno poslovanje u turističkoj 2022. godini - 2. dio

– administrativno poslovanje, oglašavanje

Predavačice: Anamarija Cicarelli (Interligo d.o.o.) i Meri Čizmić Kraljević (Interligo d.o.o.)

Trajanje: 135 minuta

Prijava: OVDJE!

Srijeda, 16. ožujka 2022. u 17.00 sati

Webinar: Novi trendovi u turizmu (digitalin nomadi, održivi turizam, novi trendovi razvoja Europske unije, važnost kvalitete i standardizacije usluga)

– najam smještajnog objekta digitalnim nomadima, održivi turizam i eco friendly usluge, novi trendovi razvoja turizma Europske unije, zeleni plan Europske unije, digitalna Europa, nacionalni plan oporavka i otpornosti, post COVID ekonomija, bleisure turizam, aktivni turizam, turizam zdravlja, važnost kvalitete i standardizacije usluge: kvaliteta, standardizacija, dodatna vrijednost i brendiranje, lanac vrijednosti, klastersko povezivanje, personalizirane usluge

Predavač: Nedo Pinezić (Quanarius d.o.o.)

Trajanje: 90 minuta

Prijava: OVDJE!

Srijeda, 23. ožujka 2022. u 17.00 sati

Online kanali prodaje u turizmu

– prednosti online kanala, trendovi u turizmu 2022., analizira tržišta i konkurencije, postavljanje prodajne strategije, praktično korištenje prodajnih alata

Predavačica: Ana Klancir (Obrt za poduku i usluge Epic Advice)

Trajanje: 120 minuta

Prijava: OVDJE!

Srijeda, 30. ožujka 2022. u 17.00 sati

Novi trendovi u turizmu i ponašanje potrošača

– osmišljavanje boravka turista sukladno novim trendovima, segmentacija tržišta prema turizmu posebnih interesa, primjeri dobre i loše prakse razvoja turizma

Predavačica: dr. sc. Romana Lekić (Udruga hrvatskih putničkih agencija)

Trajanje: 120 minuta

Prijava: OVDJE!

 

Upute za instalaciju aplikacije Zoom platforme:

 

1. Za mobilne uređaje:

Android korisnici (Huawei, Samsung)

Aplikaciju preuzmite putem linka dostupnog: OVDJE.

Alternativno u Google Play Store-u potražite Zoom Cloud Meetings te ga instalirajte.

iOS korisnici (Apple)

Aplikaciju preuzmite putem linka dostupnog: OVDJE.

Alternativno u Apple Store-u potražite Zoom Cloud Meetings te ga instalirajte.

 

2. Za računala:

Aplikaciju preuzmite putem linka dostupnog: OVDJE, te je instalirajte i pokrenite.

 

3. Pristupanje Zoom sastanku:

Na e-mail adrese polaznika edukacije bit će poslan pozivni link preko kojeg će se pristupati sastanku, no prethodno je potrebno instalirati aplikaciju.

Sastanku se pristupa na dva načina:

1. klikom na link iz e-maila nakon čega će mobitel sam pokrenuti Zoom aplikaciju i ući u Meeting,

2. pokretanjem Zoom Cloud Meetings aplikacije i odabirom opcije Join a Meeting s početnog ekrana, te upisivanjem Meeting ID-a i Password-a iz dostavljenog e-maila.

Aplikacija će potom zatražiti upisivanje imena (koje će biti svima vidljivo) i pokrenuti sastanak. Iz sigurnosnih razloga onemogućeni su mikrofon i kamera te ih je potrebno uključiti klikom na Start video i Join audio (Call via Device audio). Nadalje, preporučuje se korištenje slušalica s mikrofonom koje dolaze uz mobilne uređaje kako bi reprodukcija zvuka bila što kvalitetnija.