Online edukacija za privatne iznajmljivače i ostale djelatnike u turizmu

S ciljem kvalitetne pripreme nadolazeće turističke sezone, u vremenu obilježenom brojnim izazovima i trendovskim promjenama u svakom pa tako i segmentu turizma, Turistička zajednica Grada Krka, u suradnji s ostalim otočnim turističkim zajednicama, organizira trodijelnu online edukaciju (webinare) namijenjenu dionicima u turizmu s područja čitavog otoka.

Edukacija će se odvijati putem Zoom platforme, a temama će obuhvatiti sve bitne informacije vezane uz poslovanje, ali i prezentirati aktualnosti, mogućnosti oglašavanja te nove trendove na turističkom tržištu. Organizacija ovih edukacija nastavak je višegodišnje prakse otočnih turističkih zajednica, kojima se u nizu zajedničkih aktivnosti nastoji kontinuirano educirati dionike u turizmu te poticati na praćenje i prilagodbu turističkim trendovima.

Dio ove besplatne online edukacije, organiziran u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo d.o.o. iz Splita, namijenjen je isključivo privatnim iznajmljivačima, a dio, u suradnji s predavačicom Anom Klancir (Epic advice), privatnim iznajmljivačima, vlasnicima i menadžerima hotela, hostela i ostalih vrsta smještaja, turističkim agencijama, mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji vode prodaju smještajnih kapaciteta te svima onima koji tek razmišljaju o početku poslovanja.  Edukacija će se odvijati u formi predavanja, uključujući diskusiju, tj. odgovaranje na pitanja polaznika.


Raspored predavanja (webinara):

 

05. svibnja 2021. u 17.00 sati

Webinar: Turistički trendovi za 2021. - Kako se pripremiti za sezonu

Predavačica: Ana Klancir (Epic advice)

Najveće svjetske online platforme (Booking, Airbnb, TripAdvisor) objavile su trendove putovanja za 2021. godinu, i to prema prikupljenim podacima od strane putnika, kao i vlastitih statistika rezervacija. Predavačica je, naime, analizirala te podatke i pripremila predavanje koje će pomoći oko pripreme nadolazeće sezone. Po završetku predavanja, polaznici bi trebali znati kako pratiti trendove u turizmu te kako analizirati tržište i konkurenciju.

Prijava: OVDJE!

 

10. svibnja 2021. u 17.00 sati

Webinar: Priprema apartmana i kuća za odmor za sezonu 2021. - Poslovanje u novim uvjetima

Predavači: Anamarija Cicarelli (Interligo d.o.o.) i Meri Čizmić Kraljević (Interligo d.o.o.)

Ovo predavanje namijenjeno je svima koji će poslovati u sezoni 2021., bez obzira jesu li početnici ili iskusni iznajmljivači. Predavačice će svojim temama obuhvatiti sve važne informacije vezane uz poslovanje iznajmljivača, propise u turizmu te obveze iznajmljivača, ali i tema poput mogućnosti i načina prezentacije objekta i destinacije, načina provođenja dodatnih mjera vezanih uz pandemiju bolesti COVID-19, mogućnosti samostalnog oglašavanja (Google Maps, društvene mreže, internetske stranice) ili trendova i potražnje na turističkom tržištu.

Prijava: OVDJE!

 

12. svibnja 2021. u 17.00 sati

Webinar: Kako poboljšati booking putem online kanala

Predavačica: Ana Klancir (Epic advice)

Tijekom ovog predavanja polazni bi trebali naučiti kako na najbolji način optimizirati prodaju smještajnih kapaciteta na glavnim online prodajnim kanalima (Booking, Airbnb, Expedia, VRBO…), odnosno kako razviti prodajnu strategiju, analizirati rezultate te koristiti prodajne alate online kanala.

Prijava: OVDJE!


O predavačicama:

 

Epic Advice

Ana Klancir ima dugogodišnje iskustvo u turističkom sektoru, a prije otvaranja vlastitog obrta za consulting i edukaciju u turističkom poslovanju, bila je account manager na Booking-u te aktivno radila na poboljšanju prodaje ključnih partnera. Karijeru je započela u jednom od najvećih hrvatskih hotelskih lanaca - Plava laguna - gdje je (na)učila o hotelskom poslovanju te održavanju standarda u hotelima i resortima.

 

Interligo d.o.o.

Anamarija Cicarelli, dipl.oec. turizma, autorica je i provoditeljica edukacijskih programa u organizaciji tvrtke Interligo d.o.o., čija je i vlasnica. Autorica je pet specijaliziranih knjiga o upravljanju obiteljskim smještajem. Ujedno vodi vlastiti objekt s apartmanima i sobama. Dosad je održala više od 300 edukacija u Hrvatskoj i inozemstvu te je sudionica i autorica brojnih razvojnih projekata vezanih uz obiteljski smještaj. Službena je edukatorica platforme e-Visitor pri Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Meri Čizmić Kraljević glavna je urednica časopisa Apartman Plus, ujedno i ovlaštena edukatorica tvrtke Interligo d.o.o. Dosad je provela više od 200 edukacija diljem Hrvatske. Ima bogato iskustvo kao savjetnica obiteljskog smještaja, a koautorica je i stručnih knjiga o obiteljskom smještaju. Također, sudjelovala je u projektima upravljanja destinacijama u dijelu koji je vezan uz obiteljski smještaj.


Upute za instalaciju aplikacije Zoom platforme:

 

1. Za mobilne uređaje:

Android korisnici (Huawei, Samsung)

Aplikaciju preuzmite putem linka dostupnog: OVDJE.

Alternativno u Google Play Store-u potražite Zoom Cloud Meetings te ga instalirajte.

iOS korisnici (Apple)

Aplikaciju preuzmite putem linka dostupnog: OVDJE.

Alternativno u Apple Store-u potražite Zoom Cloud Meetings te ga instalirajte.

 

2. Za računala:

Aplikaciju preuzmite putem linka dostupnog: OVDJE, te je instalirajte i pokrenite.

 

3. Pristupanje Zoom sastanku:

Na e-mail adrese polaznika edukacije bit će poslan pozivni link preko kojeg će se pristupati sastanku, no prethodno je potrebno instalirati aplikaciju.

Sastanku se pristupa na dva načina:

1. klikom na link iz e-maila nakon čega će mobitel sam pokrenuti Zoom aplikaciju i ući u Meeting,

2. pokretanjem Zoom Cloud Meetings aplikacije i odabirom opcije Join a Meeting s početnog ekrana, te upisivanjem Meeting ID-a i Password-a iz dostavljenog e-maila.

Aplikacija će potom zatražiti upisivanje imena (koje će biti svima vidljivo) i pokrenuti sastanak. Iz sigurnosnih razloga onemogućeni su mikrofon i kamera te ih je potrebno uključiti klikom na Start video i Join audio (Call via Device audio). Nadalje, preporučuje se korištenje slušalica s mikrofonom koje dolaze uz mobilne uređaje kako bi reprodukcija zvuka bila što kvalitetnija.

 

Prilozi: