Održana tribina na temu Manje kila, više zdravlja!

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krk, nedavno je održana javna tribina na temu Manje kila, više zdravlja - debljina bolest suvremenog doba, okupivši u prostoru krčke Male vijećnice tridesetak znatiželjnika.

Uvodno, motivacijsko predavanje tom je prigodom održao dr. med. Ratko Gašparović, inače voditelj programa Prevencije i smanjenja prekomjerne tjelesne težine što ga je iniciralo krčko udruženje Crvenog križa, dok je ulogu moderatorice u drugom dijelu tribine preuzela njegova ravnateljica Marija Jakominić.
Poseban naglasak u uvodnom dijelu dr. Gašparović stavio je upravo na zadovoljstvo koje izaziva gubitak tjelesne težine, što ujedno smanjuje rizike za poboljevanje, odnosno vodeće rizike smrtnosti poput kardiovaskularnih bolesti, karcinoma, dijabetisa ili bolesti organa za kretanje. Prema tome, ovaj je program namijenjen svima koji žele provjeriti stanje svog zdravlja vezano uz parametre uhranjenosti, naučiti što je prekomjerna tjelesna težina, koje su njezine posljedice i što joj pogoduje te saznati kako promijeniti životne navike s ciljem postizanja što optimalnije tjelesne težine.
 
 
U razgovoru sa sudionicima tribine dogovoreno je redovno okupljanje radne grupe, i to jednom tjedno u Puntu, gdje će se inidividualnim pristupom planirati ishrana i izrađivati smjernice za tjelesnu aktivnost, a sve to uz podršku niza korisnih edukativnih sadržaja vezanih uz problem prekomjerne tjelesne težine. Svi koji se žele priključiti programu ili saznati informaciju više to mogu pozivom na broj 098 486 186, odnosno mailom na crveni.kriz-krk@inet.hr.