Održan Scuba fest - eko manifestacija za ljubitelje podmorja

Nije nepoznanica kako otok i grad Krk uz svoje prepoznatljive pejzaže i urbane ambijente imaju jednako atraktivno podmorje. Upravo ta je činjenica bila je jedan od primarnih razloga pokretanja Scuba festa, tradicionalnog festivala posvećenog ronjenju.

Jer plavo Jadransko more, koje zove na bezbrojne aktivnosti, osim svojom ljepotom i čistoćom, plijeni specifičnom geologijom, faunom i florom, a one nešto sretnije često iznenadi i pokojim povijesnim predmetom iz sigurno bogate podmorske riznice. 
Popularni Scuba fest ove je godine održan 10. svibnja. Subotnje jutro i rano poslijepodne tako su bili rezervirani za međunarodnu eko-inicijativa, odnosno akciju čišćenja podmorja Kvrčkog akvatorija u koju su tradicionalno uključeni ronilački centri grada Krka, ali i brojni gosti, ronioci, iz čitave Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Riječ je o jednoj od najvećih eko-akcija na koje u periodu predsezone možemo naići duž jadranske obale, a kojom se, kao svojevrsnom kulminacijom, kraju privode mnoga eko-događanja organizirana s ciljem pripremanja obalnog pojasa, plaža i podmorja za nadolazeću turističku sezonu. Sve je vrijedne ekologe, ronice i ostale sudionike ove eko-akcije, posve zasluženo, u ranim večernjim satima dočekao Scuba party, zabavan glazbeni program na Krčkoj rivi. 
Prijatelji podmorja i otoka Krka ovim su događanjem još jednom poslali snažnu ekološku poruku o potrebi očuvanja mora, podmorja, ali i prirode uopće. Otok Krk često biva prepoznat kao najčistiji dio Hrvatske, a sam festival, kao jedna od važnijih karika, to geslo zaista čini istinitim!
U organizaciji ovogodišnje manifestacije sudjelovali su: Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka, Klub podvodnih aktivnosti Bios, ronilački centri grada Krka, Lučka kapetanija Krk, Komunalno društvo Vecla i Brodogradilište Krk.
Sljedeći rekreativni program na redu je već sljedećeg vikenda kada će na svoje doći krčki biciklisti, bilo profesionalci ili tek rekreativci.