Odigran treći nastavak priče čija je glavna protagonistkinja Vlajna - nova hrvatska predsjednica

Pretposljednji nastavak kazališnog programa 66. Ljetnih priredbi donio je najrecentniji uradak Kazališta Moruzgva - komediju Čudo, a koja je na krčkoj Sceni Zidine, pred solidno popunjenim auditorijem, odigrana 16. kolovoza 2022. godine.

Predstava Čudo, autora i redatelja Ivana Lea Leme, nastavak je dviju uspješnica Preko veze i Vla Vla Vlajland. Naime, lik Vlajne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te je predstave svoj scenski život proživio u tri epizode. Svaka je predstava fabularno autonomna, a sve skupa prate svojevrsnu evoluciju tog publici vrlo bliskog lika. U ovom, trećem nastavku, ta je žena iz naroda, na izborima 2025. godine, postala predsjednica Republike Hrvatske.  

 

 

Kostimografkinja predstave je Mirjana Zagorec, scenograf Kristijan Popović, a uz Eciju Ojdanić u Čudu je nastupio i Matija Šakoronja. Ova je komedija bila prošarana songovima Zvonimira Duspera Dusa, a sudeći po reakcijama publike i kritike na prva dva nastavka ovog kazališnog serijala, ne sumnjamo kako će i Čudo imati svoj čudesni život koji će publiku nasmijati, inspirirati i otvoriti joj neka zanimljiva pitanja i spoznaje. Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim-okolnostima? Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku? Odgovore na ta, ali i mnoga druga pitanja, publika je kroz niz duhovitih situacija pronašla upravo u novoj produkciji Kazališta Moruzgva.

U završnici kazališnog dijela Ljetnih priredbi, već u ponedjeljak, 22. kolovoza, slijedi hvaljena humorna drama Kronika seoske ljubavi, nastala u produkciji Teatra Rugantino, u kojoj glume Gordana Gadžić i Sreten Mokrović, dok režiju potpisuje Dario Harjaček.

 

 

Ulaznice za navedenu predstavu mogu se kupiti na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.