Od 04. svibnja ukida se podjela na subregije u Primorsko-goranskoj županiji!

novilist.hr, 24. travnja 2020.

Propusnice za kretanje Primorsko-goranskom županijom koja je u ovom trenutku podijeljena na tri subregije, ukidaju se 04. svibnja, najavio je to jutros župan Zlatko Komadina ističući kako do tad apelira na sve lokalne stožere da liberaliziraju izdavanje propusnica.

– Drago mi je da mogu reći da je epidemiolška situacija u Primorsko-goranskoj županiji dobra i povoljna tako da možemo ukinuti propusnice s 04. svibnjem kada će biti slobodno kretanje po županiji za sve. Dotad apeliram na liberalizaciju izdavanja dozvola s otoka i na otok, iz Gorskog kotara i u Gorski kotar od strane lokalnih stožera. Bilo koji valjan razlog, od posjeta obitelji, nekretnini ili plovilu, bit će valjan razlog za izdavanje propusnice. Dakle, mi ćemo točno u sredini ovih mjera otvoriti županiju i pripremiti se prije otvaranja škola i trgovačkih centara, kazao je Komadina.

I dalje nema novih slučajeva zaraze, a od jučer je u Primorsko-goranskoj županiji ozdravilo još pet osoba. Broj ozdravljenih u ovom trenutku iznosi 34 dok je 36 osoba pozitivno na koronavirus.

– Nadamo se da će takve brojke i ostati i da će epidemija imati svoj naglašeno silazni tijek. To u ovome trenutku ne možemo prognozirati, posebice iz razloga jer dolazi do relaksiranja mjera što je prijeko potrebno, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović.  

Pojasnio je i kako će u sljedećim fazama popuštanja mjera izgledati rad nekih uslužnih djelatnosti, poput frizerskih i kozmetičkih slona. Tako će pružatelji usluga, ali i korisnici morati imati odgovarajuću zaštitu poput maski, a cijelo vrijeme nadzirat će se mjere dezinfekcije salona i standardi higijene. [Barbara Čalušić]