Objavljen prvi broj glasila Mahnićevo slovo

Nakon što je 14. prosinca 2013. godine u Krčkoj katedrali biskup Valter Župan službeno otvorio postupak beatifikacije krčkog biskupa Antuna Mahnića (1850. - 1920.), oca Hrvatskog katoličkog pokreta, Postulatura za njegovo proglašenje blaženim i svetim izdala je prvi broj glasila Mahnićevo slovo. 

Prema riječima biskupa Župana, ovaj će glasnik Postulature Sluge Božjega Antuna Mahnića, pod imenom Mahnićevo slovo, imati za svrhu sve više nam otkrivati biskupa Mahnića, tog velikog i značajnog intelektualca, eruditu, asketu, ali prvenstvo vjernog i svetog pastira do kraja predanog svojoj službi, koji se hrabro i bezpridržajno borio na svim područjima za dobro vjernika i protiv nametanja krivih nauka.
Nakon 93. godine od njegove svete smrti, pokrenut je biskupijski postupak za Mahnićevo proglašenje blaženim i svetim. Taj smo dan dugo čekali i Bogu hvala dočekali. No, moramo se suočiti s činjenicom da je minulo mnogo vremena, a mnoga su svjedočanstva, zajedno sa svjedocima, zauvijek nestala. Ipak ostao je živi Mahnićev duh koji privlači, što se može vidjeti po brojnim tihim hodočasnicima koji dolaze moliti na njegov grob, istaknuo je postulatur u postupku mr. Saša Ilijić.
Glasnik, uz kratki životopis budućeg blaženika, donosi izvještaje o pripremama za početak postupka beatifikacije, kao i dokumente koji su bili potrebni za otvaranje postupka. Neizostavan dio glasnika su stranice ispunjene duhovnošću onih koji su slugu Božjega poznavali, onih koji mu se dolaze moliti na grob, koji su doživjeli uslišanje. Glasnik donosi i kratke izvještaje sa hodočašća na njegov grob u Krčku katedralu kao i u njegovu rodnu župu Štanjel u Sloveniji.
Glasnik će izlaziti povremeno, a svi upiti mogu se slati na postulatura@biskupijakrk.hr.