Objavljen novi katalog suvenira označenih markicom Dar iz Krka

Nadolazećim izložbenim projektom MI.17, koji će između 14. i 27. studenog biti prezentiran u krčkoj Galeriji Decumanus, pored fotografske dokumentacije ovogodišnjih gradskih događanja i najrecentnijih priznanjima, javnosti će biti predstavljen i novoobjavljeni katalog suvenira označenih markicom Dar iz Krka.
Riječ je o dvojezičnoj publikaciji, izdanoj u nakladi Turističke zajednice Grada Krka, koja na pedesetak stranica donosi kompletnu suvenirsku ponudu, uzimajući u obzir rezultate natječaja što se, počevši 2012., provode jednom godišnje. Katalog tako donosi čak 126 suvenira (69 autora) koji kao ponosni nositelji prepoznatljive markice, bivaju svojevrsnim prezentom grada Krka, predstavljajući odraz kontinuiteta njegovog umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili kulturalnog nasljeđa, a prezentirajući ujedno njegovu materijalnu, nematerijalnu i prirodnu baštinu.
Svi katalogom obuhvaćeni suveniri odabrani su na natječajima što ih provodi Natječajno povjerenstvo Turističke zajednice Grada Krka, i to vodeći se visoko postavljenim kriterijima pored kojih se ponajviše izdvajaju: originalnost, autentičnost, cjelovitost i estetika, kvaliteta izrade, kao i korištenje ekoloških te za krčko podneblje karakterističnih materijala i tehnika. 
Svima koji od materijalne uspomene na destinaciju žele više od onog što tržište najčešće pruža, originalni krčki suveniri nude čitavu paletu umjetnina, različite dekorativno-uporabne predmete i odjeću, kozmetiku, domaće gastro proizvode te niz korisnih publikacija. Prema tome, ako ste u potrazi za nečim kvalitetnim i jedinstvenim, prelistavanje stranica ovog kataloga sigurno će vam donijeti rješenje u vidu nove omiljene memorabilije! 
Sami suveniri kupuju se u izravnom kontaktu s njihovim autorima, proizvođačima ili izdavačima, čiji su kontakti dijelom kataloških jedinica, dok se katalog može besplatno pribaviti u Turističkom uredu Turističke zajednice Grada Krka ili Turističko-informativnom centru, odnosno preuzeti iz priloga ove obavijesti!