Nova faza razvoja oznake kvalitete Kvarner family

Turistička zajednica Kvarnera, nositelj projekta Kvarner family, planira tijekom naredne godine pokrenuti novu fazu razvoja ove sada već dobro znane oznake kvaliktete.

Za prvi kvartal 2014. tako je predviđena objava kataloga Kvarner family smještaja te markiranje prvih turističkih agencija kao Kvarner family agenta. Potom bi se u drugom kvartalu trebala pokrenuti kampanja prijave i dodjele znaka proizvoda pet friendly, dok će se u trećem, paralelno s razvojem inicijative Kvarner on bike, pokrenuti poziv za prijavu domaćinstava koja ispunjavaju uvjete za znak proizvoda bicycle friendly. U 2015. planira se prezentacija uvjeta za oznaku turizam bez barijera, odnosno smještaja prilagođenog invalidnim osobama. U narednom dvogodišnjem razdoblju također će se kontinuirano raditi na poboljšanju vidljivosti internetskog kataloga Kvarner family kao i na ostalim standardima koje takav tip smještaja zahtjeva poput knjige utisaka, info mape i slično.
Zbog navedenih rokova izuzetno je važno da se domaćinstva koja ispunjavaju uvjete što prije jave svojoj turističkoj zajednici kako bi na vrijeme ušla u sustav kvalitete Kvarner family te se kandidirala za nove, prethodno navedene, oznake proizvoda.