Dramski program otvoren monodramom Kontrabas

Dramski program ovogodišnjih 55. Ljetnih priredbi otvorila je hvaljena monodrama Teatra Exit - Kontrabas - u kojoj je svoje glumačko i redateljsko umijeće demonstrirao poznati kazališni umjetnik Rene Medvešek. 

Riječ je o komadu proslavljenog njemačkog književnika i scenarista Patricka Süskinda, koji u Medvešekovoj interpretaciji, govori o kontrabasistu Hrvatskog narodnog kazališta što slobodno vrijeme provodi u zvučno izoliranoj sobi boreći se sa svojim akutnim problemima i kroničnim nedostatkom tekućine. Razmekšana jezika upušta se u srdačno i opširno izlaganje o svom pozivu i instrumentu, koje, proporcionalno s brojem čašica, postaje sve prisnije, ne bi li se, uz obilje samoironije i duhovitih komentara, postepeno pretvorilo u iskrenu životnu ispovijed dobro nam poznatog malog čovjeka, odnosno u još jedan srčani pokušaj kritike ovog društva i ovakvog života uz očajnički i neodgodivi vapaj za promjenom. 
Na ovogodišnjem trinaestom po redu Festivalu monodrame u Bitoli, koji je okupio predstavnike iz Makedonije, Njemačke, Velike Britanije, Ukrajine, Kosova, Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske, Izraela i Hrvatske, ova Medvešekova monodrama zaslužila je nagradu publike za najbolju predstavu. Sljedeća dramska predstava koju će imati prilike posjetiti brojni Krčani, ali i gosti, na rasporedu je 18. srpnja 2011., a riječ je o komediji Pandorina kutijica čiju režiju potpisuje Robert Raponia.