Nedavne aktivnosti i rezultati krčkih sportskih ribolovaca

Članovi i natjecatelji krčkog Športsko ribolovnog društva Lovrata posljednjih nekoliko mjeseci bilježe značajnu aktivnost. Najprije su 30. travnja organizirali tradicionalnu eko-akciju čišćenja plaža i obale, na potezu od uvale Redagara do punte Sveti Danijel, tijekom koje su prikupili desetke velikih vreća smeća. Odaziv je bio izvrstnan, počevši od najmlađih pa sve do veterana.

Klupsko prvenstvo potom je po ne baš lijepom vremenu održano 04. svibnja. Iako je puhala jaka bura hrabri su natjecatelji ipak izašli na more odradivši prvenstvo. U kategoriji seniora, u lovu iz brodice klupskim prvakom proglašen je Tonči Babić s ulovom od 2.832 grama. Drugo je mjesto zauzeo Pino Bačić, a treće Marko Pavičić. U kategoriji seniorki na tron se vratila Gordana Pavletić ulovivši 328 grama. U kategoriji U-21 prvakom je postao Dorian Janeš s ulovom od 1.488 grama, dok je mjesto viceprvaka zaslužio Matija Manestar. U kategoriji najmlađih, u lovu s obale neprikosnoven je bio Dino Janeš, a ulov od 602 grama donio mu je titulu prvaka, ostavivši za sobom Luku Šamanića i Frana Tomljenovića. Po prvi put u povjesti udruženja održano je i klupsko prvenstvo sportskih ribolovaca starijih od 60 godina. Prvakom kluba u toj je kategoriji proglašen Branko Lončarević s pet ulovljenih riba težine 572 grama, pretekavši Iva Petrova i Lovru Franova. 
Netom završenog vikenda natjecatelji Lovrate lovili su u Jadranovu, Crikvenici i Selcu na međuopćinskom prvenstvu, gdje su postigli zavidne rezultate. U kategoriji seniora s obale u Jadranovu su nastupili Milivoj Jurić i Tonči Babić. Milivoj se okitio titulom viceprvaka međuopćine dok je Tonči natjecanje završio kao peti. Ekipno njih su dvojica odnijeli drugo mjesto. U isto vrijeme u Crikvenici u kategoriji mlađih seniora U-21 nastupili su Dominik Leskošek i Matija Manestar. Dominik je zauzeo šesto, a Matija sedmo mjesto. Oni su se ekipno upisali na četvrtu poziciju. U Selcu naši su seniori nastupili loveći iz brodice te su još jednom demonstrirali potpunu dominaciju. Međuopćinskim prvakom proglašen je Tonči Babić s ulovljenih 35 riba ukupne težine 2.455 grama. Treći je bio Milivoj Jurić, četvrti Damir Dika, osmi Pino Bačić, dvanaesti Zdravko Prebeg, a trinaesti Marko Pavičić. Ekipno su Tonči i Damir ovjenčani prvim, Milivoj i Pino drugim, a Zdravko i Marko šestim mjestom. U Crikvenici održano je i natjecanje najmlađih ribolovaca - U-16. Prvakom međuopćine, i to uvjerljivo, postao je Dino Janeš s ulovljenih 30 riba težine 1.020 grama. Deveto mjesto ondje je pripalo Franu Tomljenoviću, a trinaesto Luki Šamaniću. Ekipno su slavili Frane i Dino osvajivši titulu viceprvaka.