Natječaju za ovogodišnju Nagradu Kahnweiler!

Nastavno na suradnju Krka i Rockenhausena, koja proizlazi iz potpisanog Sporazuma o bratimljenju, Zaklada Daniel Henry Kahnweiler iz Rockenhausena zainteresirane krčke likovnjake obaviještava o aktualnom natječaju za ovogodišnju Nagradu Kahnweiler, vezanu uz medij skulpture, uključujući i instalaciju.

Jedan autor na natječaj može prijaviti najviše tri rada koji ne smiju biti stariji od tri godine, niti nagrađivani na nekom durgom natječaju. Isti se spomenutoj Zakladi mogu kandidirati najkasnije do 20. rujna ove godine, s time da će se datum poštanskog žiga uzimati u obzir kao datumom slanja. Rad se prijavljuje putem fotografske dokumentacije (u naravi ili digitalne), a njegova veličina, uključujući okvir, ne smije prelaziti 24 x 30 cm. Uz fotografije potrebno je dostaviti i prijavnicu koja je sastavni dio ovog natječaja. Temeljem dostavljenih materijala biti će izvršena predselekcija, a oni umjetnici koji uđu u uži izbor biti će o tome na vrijeme obaviješteni. Njihovi radovi potom će se 26. listopada, između 10.00 i 18.00 sati, zaprimati u Donnersberghalle Rockenhausen, Obermühle 1, 67806 Rockenhausen, s time da će se telefonski moći dogovoriti i alternativni termin. Trošak transporta i osiguranje radova (prilikom transporta) snose sami umjetnici, a dostavljena fotografska dokumentacija ostaje dijelom arhive Zaklade. Umjtnici koji u konačnici budu izabrani, biti će pozvani na otvorenje izložbe čije se trajanje planira između 28. studenog ove i 03. siječnja naredne godine. Zaklada preuzima trošak osiguranja radova od njihovog zaprimanja, pa zaključno do 08. siječnja naredne godine do kada je iste potrebno preuzeti. Nakon tog datuma prestaje odgovornost Zaklade u slučaju mogućeg gubitka, oštećenja ili uništenja rada. U slučaju da se rad i šest tjedana nakog isteka navedenog datuma još uvijek nalazi u Zakladi, ona će iskoristiti pravo njegovog korištenja u dobrotvorne svrhe. Za transport radova u povratku također su odgovorni umjetnici. Svi prijavljeni radovi moraju biti na prodaju, a Zaklada zadržava 20% od primitaka eventualne prodaje. Uz to, Zaklada može iskoristiti mogućnost prvokupa nagrađenog rada. Dotacija nagrade odbija se od prodajne cijene, a u slučaju da je prodajna cijena rada niža od iznosa nagrade, nagrađeni rad prelazi u vlasništvo Zaklade. Isto vrijedi i za poticajnu nagradu.
 
 
Glavna nagrada u iznosu od 10.000,00 EUR, i ona poticajna vrijedna 2.500,00 EUR, biti će dodijeljene tijekom programa otvorenja izložbe u Muzeju Pachen u Rockenhausenu, 28. studenog ove godine. Predselekcija radova temeljem dostavljene fotografske dokumentacije, kao i donošenje odluka o sudionicima izložbe te dobitnicima nagrada, povjerena je stručnom povjerenstvu kojeg čine: dr. Britta E. Buhlmann (Pfalzgalerie Kaiserslautern), Sebastian Fath (Sebastian Fath Contemporary, Mannheim), prof. Hans Gercke (Umjetničko društvo Heidelberg), prof. Henrik Hanstein (Umjetnička kuća Lempertz, Köln), dr. Inge Herold (Kunsthalle Mannheim), prof. Tina Stolt (Universitet Landau) i dr. Beate Reifenscheid (Ludwigsmuseum Deutschherrenhaus).
Ostale informacije mogu se dobiti telefonom na +49 (0)6361 451 231, odnosno mailom na beate.kleinliebheit@rockenhausen.de (Kahnweiler Gedenkstiftung, Bezirksamtsstraße 7, 67806 Rockenhausen).