Natječaji za najbolju pjesmu i fotografiju

Nastavivši prošlogodišnju praksu, Multimedijalna udruga Krčka beseda nedavno je, u potrazi za novim pjesničkim i fotografskim snagama, raspisala dva zanimljiva natječaja.

Prvi natječaj za najbolju pjesmu na temu Maslina namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola s područja otoka Krka. Kako stoji u njegovim propozicijama prednost će imati pjesme napisane na jednom od otočnih dijalekata. Uz to, pjesma mora biti napisana u word-u, potpisana imenom i prezimenom, adresom i brojem telefona autora te poslana na e-mail: otokkrk.org@gmail.com, zaključno do 01. prosinca 2013. godine. Svaki autor ima pravo na natječaj prijaviti najviše tri vlastita uratka. Žiri u sastavu književnice Elfride Matuč Mahulje, prof. Eme Čišić i pobjednika prošlogodišnjeg natječaja Ivice Brusića Bruje izabrati će najbolju pjesmu čiji će autor dobiti plaketu i simboličnu nagradu. Nagrada će biti uručena na jednoj od večeri u sklopu programa Utoplimo krčku zimu. Nekoliko najboljih pjesama biti će objavljeno na portalu otok-krk.org te umnožene i tijekom prigodne akcije dijeljene prolaznicima na Dan poezije koji se svake godine obilježava 21. ožujka.
Drugi natječaj za najbolju fotografiju na temu Jesen na otoku Krku namijenjen je svima bez obzira na mjesto stanovanja i dob. Fotografije koje se prijavljuju moraju biti u rezoluciji od 2000 piksela, i to u jpg formatu, a šalju se također na e-mail: otokkrk.org@gmail.com, zaključno do 01. prosinca 2013. godine. Fotografija mora biti potpisana imenom i prezimenom, adresom, brojem telefona i e-mailom autora, s navodom kada i gdje je snimljena. Svaki autor može prijaviti najviše tri vlastite fotografije. Žiri kojeg čine fotografi Ivica Brusić Brujo, Luka Žanić i Srđan Hulak izabrat će najbolje uratke koji će biti prezentirani na portalu otok-krk.org, a autor najboljeg dobiti će plaketu i uokvirenu vlastitu  fotografiju. Nagrada će biti uručena na jednoj od večeri u sklopu programa Utoplimo krčku zimu.