Natječaj za izbor najboljih volontera, organizatora volontiranja i školskih volonterskih klubova - rok za prijave produžen do 03. studenog

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana volontera Udruga za razvoj civilnog društva SMART - Volonterski centar Rijeka s partnerima raspisala je natječaj za izbor najboljih volontera, organizatora volontiranja i školskih volonterskih klubova na području Primorsko-goranske županije, s time da je rok za prijave produžen do 03. studenog 2023. godine, zaključno do 12.00 sati.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda, 1985. godine, 05. prosinac proglasila je Međunarodnim danom volontera s ciljem skretanja pažnje na važnost volonterstva i volontera za razvoj društva. Volonterstvo predstavlja dobrovoljnu aktivnost, prije svega slobodu izbora, a sloboda jest osnovna težnja ljudske civilizacije, ali i obilježje demokracije. Volontiranje donosi brojne koristi našem društvu, korisnicima volonterskih aktivnosti, kao i samim volonterima. Ono jača solidarnost, povezanost i povjerenje unutar zajednice, utječe na veću zapošljivost i bolje zdravlje pružatelja i primatelja volonterskih usluga, doprinosi pozitivnim društvenim promjenama i razvija humanije društvo odgovornih građanki i građana.

Uz nagradu pojedincima, Udruga SMART samostalno dodjeljuje i nagrade Organizator volontiranja 2023. i Školski volonterski klub 2023., kojima je cilj promocija kvalitetnih volonterskih programa sa smislenim volonterskim aktivnostima, kao i promocija dobre prakse uključivanja učenika, roditelja i volontera iz zajednice u volonterske aktivnosti unutar i izvan odgojno-obrazovnih ustanova.

Više informacija dostupno je: OVDJE.