Najmlađi posjetitelji Ljetnih priredbi učili o vrijednostima pravog prijateljstva

Kao posljednji ovoseznski dječji program u sklopu 59. Ljetnih pridbi, 13. kolovoza 2015. godine, na Sceni Zidine odigrana je predstava Životinjsko carstvo - tko se boji straha još, u izvedbi zagrebačkog Kazališta Tvornica lutaka.
I ovog puta, bio je ispunjen čitav gledališni auditorij, a okupljeni mališani s velikim su zaninamanjem pratili i odobravali zanimljive dogodovštine Životinjskog carstva. Panda Amanda tako se pripremala za sudjelovanje u velikom plesnom natjecanju, galeb Stipe spustio je sidro i odlučio se odmoriti od svojih lutanja po svjetskim morima, mladi lav Leopold učio je rikati, krokodil Kroko pripremao se za polufinale u vaterpolu, a žirafa Gracija u panici smišljala kako što bolje urediti naslovnicu svog časopisa Šumska moda. No, svi oni imali su i nešto zajedničko - strah! Svatko se nečega bojao - neuspjeha, gubitka, samoće ili toga da će pred drugima ispasti smiješan te da ga okolina neće prihvatiti. U početku njihovi su strahovi djelovali nenadvladivo, ali s vremenom sve se počelo mijenjati. Zajedno, pomažući jedni drugima, stanovnici našeg šarenog carstva shvatili su kako strah uopće ne mora biti strašan te kako se on vrlo lako može pobijediti upravo uz podršku pravih prijatelja. Životinje su tako, kroz suočavanje sa svojim problemima, postajale sve hrabrije, veselije, maštovitije te spremnije na avanturu i promjene, a svi su se zajedno još jednom mogli uvjeriti kako pravo prijateljstvo doista jest ljekovito. 
Dok dramski tekst potpisuje Dora Delbianco, a režiju Mario Kovač, u ovoj poučnoj kazališnoj igri svoje su glumačke vještine demonstrirali Lara Škrinjar i Marko Hergešić. Slikovite kostime izradila je Tamara Zlatar Šantek, scenografiju Matije Šantić, a u produkcijskom timu svoje su mjesto našli Petra Radin, Danijel Popović i Lara Škrinjar.